Hirdetés
Archivum

Már biztos a magyar válogatott helye a 2019-es 3×3 VB-n:

:

Hirdetés

A FIBA csütörtökön kiadta azon csapatok listáját, melyek a Világranglistán elfoglalt pozíció alapján alanyi jogon résztvevõi a 2019-es 3×3-as Világbajnokságnak. A magyar válogatott helye is biztos a tornán.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Arról már korábban beszámoltunk, hogy 2019-ben új elemmel egészül ki a 3×3-as versenynaptár. A Világbajnokságra nemenként 17 helyet lehet alanyi jogon megszerezni. A 20 csapatos mezõnyt tekintve három pozíció selejtezõn talál gazdára. Ezt jövõre Puerto Ricóban bonyolítják le.

A házigazda Hollandia és a világbajnoki címvédõ Olaszország mellett a Világranglista 15 legmagasabb nemzete szerzett alanyi jogon részvételi jogot. Ennek a rangsor november 1-én esedékes állása alapján hazánk is tagja, így a magyar válogatott abban a tudhat várhatja az új esztendõt, hogy selejtezõ nélkül ott lesz a seregszemlén.

A 2019. június 18. és 23. között Amszterdamban megrendezésre kerülõ 3×3-as Világbajnokságra alanyi jogon részvételi jogot szerzett nemzetek a nõi szakágban: Franciaország, Hollandia, Indonézia, Irán, Japán, Lettország, Magyarország, Mongólia, Olaszország, Oroszország, Románia, Svájc, Türkmenisztán és Ukrajna.

Hirdetés