Hirdetés
Archivum

Már csak 32 csapat van versenyben a bajnoki címért:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton került sor az NCAA Divízió I-es nõi kosárlabda bajnokságának elsõ fordulójára. Már csak 32 csapat van versenyben a bajnoki címért. A magyar érdekeltségû találkozóról, Kaposi Pálmáék gyõzelmérõl és a UConn történelmi sikerérõl már beszámoltunk. Most következzen egy rövid áttekintés a többi meccsrõl.

Az Albany Régióban került sor a UConn 140-52-es gyõzelmére. A címvédõ South Carolina ebben a régióban a második kiemelt, az N.C. A&T gárdáját 63-52-re gyõzték le. A tábla ezen negyedében a legmagasabban rangsorolt búcsúzó a 6. helyen kiemelt South Florida volt. A Buffalo remek játékkal 102-79-re verte azt az egyetemet, melynek az idei évadot sérülés miatt kihagyó Nagy Dorottya is tagja. A 7. California és a 8. Miami (Fla.) is búcsúzott a további küzdelmektõl.

A Spokane Régióban az elsõ kiemelt Notre Dame 99-81-re múlta felül a CSUN alakulatát. Ebben a régióban gyõzte le a Minnesota Kaposi Pálmával a soraiban a 7. helyen rangsorolt Green Bay-t. A legmagasabban rangsorolt búcsúzó azonban nem a Green Bay lett, hanem a 6. LSU, akik gyenge teljesítménnyel a Central Michigan-tõl szenvedtek a vereséget.

A Kansas City Régióban az elsõ kiemelt Mississippi St. lassú kezdés után simán verte a Nicholls State gárdáját. A 6. helyen kiemelt gárda lett is a legmagasabban rangsorolt búcsúzó. Az Iowa csapatát a Creighton ellen érte meglepetés, szoros végjátékban 76-70-re maradtak alul. A magasabb kiemeltek közül a 8. Syracuse a 9. Oklahoma State-tõl kapott ki 84-57-re, de ez nem tekinthetõ óriási meglepetésnek.

A Lexington Régióban az elsõ kiemelt Louisville simán verte a Boise State csapatát. A tábla ezen negyedén történt a legmagasabb rangsorolású kiesés. Az 5. helyen jegyzett Missouri 80-70 arányban maradt alul a 12. FGCU együttesével szemben.

Tábla

Hirdetés