Hirdetés
Archivum

Már december elején csatlakozhat a Galatasaray keretéhez Sylvia Fowles:

:

Hirdetés

Török lapértesülések szerint már december elsõ napján csatlakozhat a Galatasaray keretéhez Sylvia Fowles. Az amerikai centerklasszis az eredeti tervek szerint csak januárban érkezett volna, de az elmúlt hetek akadozó játéka után korábban át kell tennie a székhelyét Isztambulba – írja több lap Galatsarasayhoz közeli forrásokra hivatkozva.

Fowles érkezése több kérdést is felvet. Az eredeti tervek arról szóltak, hogy Tina Charles januárig játszik a Galatasaraynál és ekkor Fowles váltja. Látva azonban Charles kiemelkedõ teljesítményét, novemberben már arról írtak a török kosaras szaklapok, hogy az egész szezonban számítanak a fiatal centerre.

Ez azt jelentené, hogy egy létszámom felüli tengerentúli légiósa lenne az Euroligára a Galatasaraynak: Prince orosz útlevéllel rendelkezik, így mellette ott lesz Diana Taurasi és kérdés, hogy Fowles vagy Charles kapna lehetõséget a legrangosabb európai kupasorozat végjátékában.

Most úgy néz ki, hogy decembertõl az Euroliga alapszakaszának végéig csak a Török bajnokságban játszik Fowles és a FIBA által megszabott február 15-ei nevezési határidõig dönt majd az isztambuli sztárcsapat szakmai stábja, hogy ki játszik a két center közül az Euroliga nyolcas döntõjében és kire számítanak csak a Török bajnokságban.

A fentiek azonban mind csak találgatások, egyelõre hivatalosan nem kommunikálta a terveit a Galatasaray.

Hirdetés