Hirdetés
Archivum

Már elérhetõ az U20-as Európa-bajnokság hivatalos honlapja:

:

Hirdetés

A felnõtt Európa-bajnokság miatt a szokottnál valamivel késõbbi idõpontban, augusztus 3. és 11. között a csehországi Klatovy ad otthont az U20-as A-divíziós Európa-bajnokságnak. A közelmúltban élesítették a torna hivatalos honlapját és a grafikai elemek is nyilvánosak.

A torna hivatalos honlapja a jól ismert FIBA felületen, a www.fiba.basketball/europe/u20women/2019 címen érhetõ el. Mint ismert, a magyar válogatott a B-csoportban kezdi meg a szereplését, ahol Belgium, Fehéroroszország és Litvánia lesznek a riválisok.

A lebonyolítás a korábbi években megismertek szerint alakul. A csoportmeccseket követõen mind a 16 csapat a rájátszásban folytatja a nyolcaddöntõkkel. Ezen párharcok gyõztesei mérkõznek a 1-8., a vesztesei a 9-16. helyért.

Elkészült a torna elõzetes menetrendje is. A tervek szerint a magyar válogatott augusztus 3-án, szombaton 13 óra 30 perctõl Fehéroroszország ellen debütál. Ezt követõen augusztus 4-én, vasárnap 19 óra 45 perctõl Belgium lesz a rivális. Augusztus 5-én, hétfõn 20 óra 15 perctõl pedig Litvánia ellen zárjuk a csoportkört.

A csoportok beosztása
A-csoport: Szerbia, Portugália, Spanyolország, Lettország
B-csoport: Belgium, Fehéroroszország, Magyarország, Litvánia
C-csoport: Csehország, Lengyelország, Svédország, Oroszország
D-csoport: Franciaország, Hollandia, Olaszország, Németország

Hirdetés