Hirdetés
Archivum

Már épül Amszerdamban a 3×3-as Világbajnokság arénája:

:

Hirdetés

Június 18. és 23. között kerül sor a 3×3-as Világbajnokságra Amszterdamban. A holland fõvárosban már épül a Világbajnokság arénája.

Forrás: Twitter.com/HouseOfSports

Forrás: Twitter.com/HouseOfSports

Nagy várakozás elõzi meg Amszterdamban a tornát. Egyrészt Hollandiában kiemelkedõ népszerûségre tett szert a 3×3-as szakág. Másik oldalról pedig olimpiai kvalifikációs évben járunk és ezen az úton egy megkülönböztetett esemény a jövõ kedden rajtoló seregszemle.

Miközben itthon tombol a hõség, ez Amszterdamról nem mondható el. Jelenleg 19-20 fok és borult, esõs idõ van. A jövõ hétre is igen változékony idõjárást jósolnak. Bízzunk benne, hogy ez nem húzza át a számításokat és a fentebb formálódó nagyszabású rendezvényhelyszínen a sportág igazi ünnepe jön.

A tervezett menetrend szerint a Világbajnokságon a magyar válogatott június 18-án, kedden 16 óra 55 perctõl Lettország ellen mutatkozik be. Ezen a napon 19 óra 30 perctõl a házigazda Hollandia lesz a rivális. Legközelebb június 20-án, csütörtökön lépnek pályára a magyar lányok. Elõbb 16 óra 55 perctõl Kína, majd 20 óra 30 perctõl Türkmenisztán lesz az ellenfél.

A magyar válogatott Voiron érintésével érkezik a helyszínre. Károlyi Andrea tanítványai éppen csütörtökön debütálnak a franciaországi városban zajló felkészülési tornán. A Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású csapatunkra 10 óra 20 perctõl Hollandia, 14 óra 40 perctõl Franciaország U23-as válogatottja, majd 17 óra 40 perctõl Kína “A” gárdája vár.

A voiron-i torna után június 16-án, vasárnap repül át küldöttségünk Amszterdamba, ahol tehát 18-án kezdõdik a Világbajnokság. A helyszínen addig 20 perc edzõpálya, 20 perc fõpálya edzéslehetõség jár a FIBA szabályai szerint a válogatottaknak. Ez összesen 40 perc, de Károlyi Andrea korábban úgy fogalmazott lapunknak “az elég is lesz, ha a VB elõtt tudunk játszani egy jó nemzetközi tornát.”

Hirdetés