Hirdetés
USA

Már készítik elő Sabrina Ionescu New York-i szerződését:

:

Hirdetés

Péntekről szombatra virradóra rendezik a 2020-as WNBA draft-ot. Az első választás jogával a New York Liberty rendelkezik és nagyon jó eséllyel napjaink legfelkapottabb tehetségének Sabrina Ionescu-nak a játékjogát fogják megszerezni.

Természetesen a szigorú tengerentúli szabályok miatt egyeztetni, konkrét megállapodást tető alá hozni, így szerződést aláírni nem lehet a draftig. Ettől függetlenül a játékosbörze hetén az előzetes kapcsolattartás belefér a szokásjog szerint és ez Ionescu esetében is megtörtént.

Kerestek a klubtól. Beszéltem a vezetőedzővel és a GM (klubigazgató) is hívott. Csak érdeklődtek felőlem. Természetesen nem mondhatják meg, hogy mik a terveik, de mindenki tudja, hogy a Liberty választhat elsőként és az előzetes rangsorok alapján engem várnak az első helyre. Abba nem mentünk bele, hogy “mi lesz ha”. Úgy váltunk el, hogy lesz, ami lesz pénteken.

fogalmazott az NBC Sports-nak Ionescu, majd hozzátette, hogy szívesen menne a New York Liberty-hez.

Izgatott vagyok amiatt, hogy várhatóan egy magasabb szinten is kipróbálhatom magam és Brooklynba kerülhetek. Szimpatikusak voltak és tudok azonosulni a tervekkel, illetve azzal a vízióval, amit a klub jövőjeként elképzelnek.

Ionescu úgy véli, hogy a jelenlegi krízis lezárultával a profi sportoknak nagyon komoly szerepe lesz, hogy egy kicsit helyrebillentsék az életet a szokott kerékvágásba.

Remélhetőleg, amikor a dolgok rendeződnek, kicsit visszahozhatjuk az életet a városba. Örömet okozhatunk az embereknek, akiknek nagyon hiányzik már ez.

Fotó: goducks.com

Hirdetés