Hirdetés
Archivum

Már Minnesotában az U20-as EB MVP-je:

:

Hirdetés

Európai szemmel mindig különleges, ha az öreg kontinensrõl egy játékos lehetõséget kap a WNBA-ben. Különösen igaz ez egy olyan fiatal tehetség, mint Queralt Casas esetében. A spanyolok 19 éves feltörekvõ titánja tavaly nyáron hódította meg végleg a szakemberek szívét, amikor az U20-as EB-n Újvidéken ellenállhatatlan játékkal vezette gyõzelemre a csapatát. Casast a torna legértékesebb játékosának is megválasztották.

Forrás: Twitter

Queralt Casas és a bátyja Guillem Casas a Minnesota Twins hétfõi mérkõzésén            Forrás: Twitter

A Mann Filter Zaragoza együttesét erõsítõ ifjú irányítót hónapok óta figyelte a Minnesota Lynx, ami után áprilisban végül meghívták a csapat edzõtáborába. Casas már 8 napja készül a WNBA címvédõjével és a nyelvi nehézségeken kívül rendkívül elégedettek vele.

„Nagyon bátor lány, nem beszél angolul, életében nem játszott még WNBA csapatban, de már nyolc napja itt van velünk és egyre jobban beilleszkedik. A kosárlabdában könnyû kommunikálni, megmutatni hova álljon, passzoljon, dobjon és úgy veszem észre, hogy a régebbi csapattagok is próbálnak segíteni. Sok mindent megmutatnak neki. Vannak helyzetek, hogy ez kellemetlen, nyomasztó lehet, esetleg úgy érezheti, hogy lekezelik, de ebben az esetben errõl szó sincs.” – mondta Cheryl Reeve, a Minnesota Lynx vezetõedzõje.
 

Casasnak szerencséje van, mert a szakemberek szerint a Lynx gyors játékra épülõ kosárlabdája sokban hasonlít az európai és különösen a spanyol stílushoz, így a játékrendszer nem idegen számára. A legnagyobb problémája a minnesotai szakmai stábnak, hogy fizikálisan meg kell erõsödnie és sokkal agresszívabb játékot várnak tõle.

„Egy idõ után nehéz lesz a lépést tartania a csapattal, ha nem erõsödik meg, de egyébként nagyon tetszik a játéka. Egy érdekes játékos, van benne fantázia.”- fogalmazott a Lynx hivatalos honlapján Jim Petersen másodedzõ.

Várhatóan Casas idén még nem kerül be a Minnesota Lynx csapatába, de a tengerentúli bemutatkozásának sajtóvisszhangját olvasva, egészen biztosan nem idei az utolsó amerikai kalandja. És, hogy ebbõl az edzõtáborból mennyit profitálhat a fiatal játékos? „Õ Spanyolország egyik legnagyobb tehetsége és úgy tudom, hogy hamarosan az egyik meghatározó spanyol csapatban fog játszani. Hasznos tapasztalatszerzés elõtte ez az edzõtábor.” – fogalmazott Reeve edzõnõ.

Hirdetés