Hirdetés
Archivum

Már nem veretlen a Salamanca:

:

Hirdetés

Már a Salamanca sem veretlen Spanyolországban. Remek, összeszedett játékkal, idei legjobbját nyújtva 7 ponttal gyõzte le a listavezetõt a Rivas Ecopolis.

Az esztendõ utolsó nagy spanyolországi rangadója a várakozásoknak és a tétnek megfelelõen igen feszülten indult. Az elsõ negyedben a kiélezett párharcokban gyakran szólalt meg a játékvezetõk sípja, melynek Sancho Lyttle, a Salamanca centere lett az áldozata. A listavezetõ talán legjobbja 6 perc alatt két személyi hibát gyûjtött, ami alapjaiban változtatta meg a vendégek taktikáját. A Rivas Ecopolis élt is az ölükbe hullott lehetõséggel és az elsõ negyed végére 17-12-re húztak el.

A kisszünetben sem tudta rendezni a sorokat a salamancai szakmai stáb. Hamar 10 pontra, 22-12-re ugrott a különbség. Lucas Mondelo hiába kért idõt, Anna Cruz és Aguilar triplákkal stabilizálta a kétszámjegyû differenciát a két gárda között. Miután Mondelo mester csapatával nem tudott mit kezdeni, haragja a játékvezetõkre zúdult, akik folyamatos reklamálását 24 másodperccel a szünet elõtt technikaival díjazták. Bonner értékesítette a büntetõket, így 42-29-es állás mellett vonultak pihenõre a hölgyek.

A harmadik negyed elején Anke de Mondt vezetésével 8 pontra zárkózott fel a Salamanca, de a Paris-Bonner duó gondoskodott róla, hogy az elsõ félidõben szerzett nagy madridi elõny ne olvadjon el gyorsan. Ha gyorsan nem is, de azért olvad az az elõny, Marta Xargay két triplája után 62-56-nál újra nyílttá vált a csata. A szakasz hajrájában végül Anna Cruz állította vissza a jelentõsebb differenciát a gárdák között, így a negyedik felvonás 67-59-rõl indult.

A negyedik etap elején mindent egy lapra feltéve támadt a Salamanca, ami 8-0-s futást és egy látványos feltámadást hozott. Alba Torrensék 67-66-nál gyakorlatilag utolérték ellenfelüket. Alig lehetett vissza négy perc a találkozóból, amikor a parádézó De Mondt pontjaival 74-76-nál már a vendégek jártak elõrébb. Ahogy azonban nem egyszer láthattuk, a nagy felzárkózás sokat kivett a felzárkózó együttesbõl. A végjátékban Aguilar vezetésével a Rivas Ecopolis higgadtabb volt, ráadásul szegény De Mondt pont kulcspillanatban hibázott egy triplát, így a vége 88-81-es madridi gyõzelem lett.

A gyõztes csapatból a 30 pontos Bonner és a 18 pontos Cruz emelkedett ki, a másik oldalon pedig a 19 egységig jutó Anke De Mondt brillírozott.

A harmadik EuroLigás gárda, a Valencia sima gyõzelmet aratott a Hondarribia-Irún otthonában.

Eredmények

RIVAS ECOPOLIS – PERFUMERIAS AVENIDA 88-81
HONDARRIBIA – IRÚN – CIUDAD ROS CASARES VALENCIA 50-93

SÓLLER BON DÍA! – CADI LA SEU D´URGELL 72-70
MANN FILTER ZARAGOZA – GIRONA FC 68-58
EXTRUGASA – UNB OBENASA NAVARRA 62-60
RC CELTA INDEPO – C.B. OLESA 66-53
GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS – PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA 56-58

Hirdetés