Hirdetés
Európa

Március 20-tól az orosz kosárlabda életet is felfüggesztik:

:

Hirdetés

Új szintre lépnek Oroszországban is a biztonsági lépések. Az Orosz Kosárlabda Szövetség bejelentette, hogy március 20-tól április 10-ig, vagy további intézkedésig felfüggeszti versenyrendszerét.

A koronavírus gyors terjedésének megakadályozása érdekében a Orosz Kosárlabda Szövetség is korlátozó intézkedéseket vezetett be. Március 20-ig a csapatok döntése lesz – a regionális hatóságok ajánlásait kötelező érvénnyel követve – a meccsek megrendezése, azt követően pedig jön a teljes leállás.

Az orosz szövetség Versenybizottsága azt a javaslatot tette, hogy a közvetlen profi elitben a nőknél és a férfiaknál, az alapszakasz végeredménye alapján zárják le a bajnoki küzdelmeket. A javaslatot a napokban tárgyalhatják az illetékesek.

A női szakágban a hétvégén rendezték a középszakasz záró fordulóját. A negyeddöntőkkel folytatódnának a küzdelmek. Ezeket a Nagyezsda Orenburg karantén helyzete miatt el sem tudnák kezdeni március 20-ig, nemhogy befejezni. Nagy kérdés, hogy mi lesz az orosz csapatoknál tartózkodó WNBA játékosok és a további nemzetközi klasszisok sorsa. Ha nem fejezik be a bajnokságot, akkor kivárják-e április 10-et, egyáltalán után lehet-e realitása egy bajnoki rájátszásnak.

Jó esély van rá, hogy ez a döntés többek között a Jekatyerinburg, Kurszk, Orenburg trió szezonjának végét jelenti. Ebben a formában, az Euroliga keretekkel szinte biztosan.

Hirdetés