Hirdetés
3x3

Március 9-én kezdődik a 3×3-as válogatott felkészülése az olimpiai selejtezőre:

:

Hirdetés

A tavasz egyik nagy várakozással kísért eseménye lesz a 3×3-as szakág olimpiai selejtezője. A bajnokságok és a nemzetközi kupasorozatok februári szünetében Károlyi Andrea szövetségi kapitánynál érdeklődtünk arról, hogy hol tartanak az előkészületek.

Károlyi Andrea lapunknak elmondta, hogy a magyar csapatnak most februárban nincs edzőtábora. A keret tagjai március 9-én Szolnokon kezdik a felkészülést az indiai Bengaluru-ban megrendezésre kerülő tornára.

A felkészülés már belecsúszik az utolsó bajnoki alapszakasz fordulóba. Az MKOSZ hozzájárult, hogy több találkozót (DVTK-PEAC, Győr-Szekszárd) február végére előrébb hozzanak. Felvetettük Károlyi Andreának, hogy látva az érintett csapatok listáját és ismerve a 3×3-as szakágat, ez a döntés gyakorlatilag a keretet is kirajzolja.

„Igen, maradunk a bevált felállásnál, de még zajlik a megfelelő edzésmunkához szükséges 8 fős keret kialakítása.” – tette hozzá a szövetségi kapitány, akit kérdeztünk arról, hogy más válogatottaknál számít-e újoncra. A szabályok nagy mozgásteret adnak, két olyan játékost is behozhatnak a résztvevő nemzetek, akiknek korábbról nincsen 3×3-as eredménye.

„Biztos vagyok benne, hogy fogunk csodákat látni a csapatok összeállításaiban más országokban. A fehéroroszoknál például már tudom, hogy két újoncot is behoznak. A többiekről még nem jöttek hírek, hogy olyan nagy neveket terveznek, de szerintem lesz, ahol fognak jönni.” – fogalmazott válogatottunk szakvezetője.

Indiában Hollandia, Észtország, Fehéroroszország és Sri Lanka a csoportellenfeleink. Az első kettő helyezett folytatja a torna egyenes kieséses szakaszában. Indiából hárman szereznek olimpiai kvótát. Amennyiben a magyar válogatottnak ez nem sikerül, úgy április 24. és 26. között Budapesten a második selejtező-tornán is nyílhat erre esély.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés