Hirdetés
Archivum

María Conde esett ki a spanyol keretszûkítésen:

:

Hirdetés

Lucas Mondelo szövetségi kapitány 14 fõsre szûkítette az Európa-bajnokságra címvédõként készülõ spanyol válogatott keretét. María Conde munkáját köszönte meg.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

A 22 éves, 185 cm magas hármas poszton bevethetõ María Conde nagy jövõ elõtt áll. A játékost tavasszal a WNBA Drafton is kiválasztották, 27. helyen kelt el és a Chicago Sky szerezte meg a játékjogát. Itt Európában pedig a Wisla Krakow-nál futott remek szezont.

“Egyértelmûen egy olyan játékos, akire számítunk a jövõben.” – nyilatkozta Lucas Mondelo a spanyol szövetség közleményében. “Egészen az utolsó edzésig maximális erõbedobással dolgozott.” – tette hozzá a szakember, aki 14 fõvel folytatja a munkát kedd estétõl Guadalajarában.

A spanyolok a hétvégén Zaragozában szerepeltek, ahol Oroszországgal szemben alulmaradtak, majd verték Belgiumot. Az elõttünk álló hétvégén pedig Brüsszelben lépnek pályára, ahol a házigazda belgák mellett Kína és Kanada lesznek a riválisaik.

A spanyol keret: Andrea Vilaró, Laura Nicholls, Cris Ouviña, Silvia Domínguez, Laia Palau, Marta Xargay, Leo Rodríguez, Tamara Abalde, Georgina Bahí, Anna Cruz, María Pina, Queralt Casas, Laura Gil és Astou Ndour.

Hirdetés