Hirdetés
Archivum

Maria Vadeeva bemutatkozott a WNBA-ben:

:

Hirdetés

A hétvégén bemutatkozott a WNBA-ben, a Los Angeles Sparks csapatában Maria Vadeeva, aki az európai nõi kosárlabdázás legígéretesebb centere.

Innen Európából nézve az idei WNBA szezon egyik legérdekesebb kérdése, hogy miként sikerül a feltörekvõ orosz center Maria Vadeeva bemutatkozása. A zseniális adottságokkal rendelkezõ magas játékos Kurszkban az Euroligában az elmúlt két szezonban már sok lehetõséget kapott és remek teljesítményt nyújtott. Az Egyesült Államok azonban nagyon más világ, ráadásul egy hónappal a szezon kezdete után tudott csatlakozni a Los Angeles Sparks csapatához.

Elõször péntekrõl szombatra virradóra a Washington Mystics otthonában került pályára Vadeeva. Ekkor másfél perc alatt egy duplát értékesített. Ezt követõen a Chicago Sky ellen közel három percet töltött a pályán és négy lepattanót jegyeztek fel a statisztikai lapjára. Nyilvánvalóan egy akkora klub, mint a Los Angeles Sparks napi munkájába nem látunk bele. A mérkõzéseken azonban azt lehetett tapasztalni, hogy a társak igyekeznek segíteni Vadeeva-nak a beilleszkedésben. Mindenkinek volt egy kedves szava hozzá. A szakmai részére biztosan nem lehet panasz, hiszen Brian Agler vezetõedzõ nagy rálátással rendelkezik az európai kosárlabdára.

Hirdetés