Hirdetés
Archivum

Maria Vadeeva megérkezett Los Angelesbe:

:

Hirdetés

Vasárnap megérkezett Los Angelesbe és csatlakozott a Sparks együtteséhez Maria Vadeeva. Az oroszok centertehetsége hamarosan bemutatkozhat a WNBA-ben.

Maria Vadeeva játékjoga a WNBA Draftján az elsõ kör 11. helyén kelt el, amikor a Los Angeles Sparks csapott le rá. A 20. születésnapját még csak júliusban ünneplõ, de már fiatalon is igazi klasszis center az európai szezon után egy kis pihenõt kapott. A munkavállalói vízumának intézése eközben lassabban haladt a vártnál. A hatóságoknál a hivatalos meghallgatására június 1-én került sor és végül szombaton tudott repülõgépre szállni.

Vadeeva játékengedélye a Los Angeles Sparks-nál eddig „inaktív” státuszban állt, de ennek aktiválását érkezése után kezdeményezte a klub és ez meg is történt. Innantõl kezdve Brian Agler vezetõedzõ döntése lesz, hogy mikor mutatkozhat be tétmeccsen. Vasárnap a Los Angeles Sparks kispadján civilben már ott ült Vadeeva (a fenti kép is ekkor készült), amikor csapata végig vezetve magabiztosan gyõzte le a Chicago Sky-t. A neve a hivatalos jegyzõkönyvben is szerepelt.

Nagy várakozás elõzi meg Maria Vadeeva tengerentúli bemutatkozását, hiszen egy kiemelkedõ képességû magas játékosról van szó. Érdemes megjegyezni, hogy az Euroligában az elmúlt évadban kurszki színekben 19.6 perc alatt 10.6 pont és 5.4 lepattanó volt az átlaga. Jó helyre kerül Los Angelesben, hiszen Brian Agler kiváló szakember. Candace Parker és Jantel Lavender mellett szintén sokat lehet tanulni, ráadásul Nneka Ogwumike Kurszkban csapattársa volt.

Hirdetés