Hirdetés
Archivum

Maria Vadeeva visszatérése és keretszûkítés az oroszoknál:

:

Hirdetés

A hétvégén két mérkõzést vívott Svédországgal az orosz válogatott. Már visszatért a csapatukhoz az Egyesült Államokból Maria Vadeeva. A találkozók után Olaf Lange eközben 14 fõsre szûkítette a keretet.

Fotó: russiabasket.ru

Fotó: russiabasket.ru

Oroszország és Svédország pénteken, illetve szombaton mérte össze az erejét a Moszkva melletti edzõközpontban. Pénteken zárt kapuk mögött, jellemzõen fiatalokkal 62-58-as orosz siker született. Szombaton egy félidõn át a legjobbjaival játszva 65-51-re diadalmaskodtak a hazaiak. A szombati egy nagyközönség elõtt, televíziós közvetítés mellett rendezett nyilvános mérkõzés volt, ami egyben a felkészülés elsõ szakaszának zárását is jelentette. Olaf Lange szövetségi kapitány az elõzetes menetrend szerint 14 fõsre szûkítette a keretet. Albina Razheva és Daria Namok munkáját köszönte meg a német szakember.

“Elégedett vagyok a szombati elsõ félidõvel. Jó ritmusban játszottunk, minõségi kosárlabdát mutattunk: a stabil védekezésünkre tudtunk építeni. Mindegyik csapat kemény, fizikálisan megterhelõ edzésmunkából érkezett. Ez okozta az eltérõ félidõket. A mieinket frissebbnek éreztem, mélyebb volt a rotációnk. Jól sikerült az edzõtábor elsõ fele. Mindennel elégedett vagyok. Négy hét van még az Európa-bajnokságig. Megyünk egy franciaországi és egy spanyolországi tornára, ami meg fogja mutatni csapatunk valódi erejét.” – mondta a német szakember.

Látva az összecsapást, az oroszoknak az igazi fegyvere a védekezésben egy zóna volt, amit a korábbiakhoz képest átszervezett a szakmai stábjuk. Mindenhova odaértek erõs lábmunkával, egyszerûen nem tudta átdobni ezt a svéd alakulat. Az elsõ 20 percben mindössze 15 pontot szereztek.

Fotó: russiabasket.ru

Maria Vadeeva múlt héten tért vissza az orosz válogatotthoz és kis túlzással egy félidõ alatt eredményesebbnek bizonyult, mint a svéd együttes tagjai. Csapata 44-15-ös vezetésébõl 12 perc játék alatt egymaga 14 ponttal vette ki a részét. Mindössze egy dobást hibázott.

“Nem könnyû jelenleg az idõeltolódás miatt. Folyamatosan aludni szeretnék, nehezek még a lábaim.” – kezdte értékelését a kiváló center. “Az elsõ félidõben szombaton tele voltam energiával. A másodikra egy kicsit elfogytam. Most van pár napunk feltöltõdni. Két meccset játszottunk a hétvégén. A pénteki keményebb volt egy agresszívabb ellenféllel. Talán nehezebben alkalmazkodtak ehhez a kétnapos terheléshez, de szombaton is már a második félidõben egy jóval kemény csapattal találtuk szembe magunkat. Úgy érkeztem vissza a válogatotthoz, mintha a családomhoz jöttem volna. Mindenki kedvesen fogadott. Rögtön edzésbe álltam, bár még messze vagyok a legjobbamtól. Fiatal csapatunk van és keményen kell dolgoznunk.” – mondta Vadeeva.

A klasszis orosz center egy zseniális meccsen 24 pontos teljesítménnyel debütált a WNBA-ben. Megérte, hogy az edzõtábor elején bekapcsolódott a Los Angeles Sparks munkájába. “Azért is repültem át az Egyesült Államokba, mert új edzõ érkezett a klubhoz és szerettem volna megmutatni magam. Egy hónapot azonban így is tudok a válogatottal dolgozni és ez az idõ elég arra, hogy megtanuljam a kombinációkat. A kémia pedig már most megvan a keretben. Nem szeretnék még az esélyekkel foglalkozni. Erõs csapatunk van, de meccsrõl meccsre kell csak elõre tekinteni. Nem szabad elkiabálni semmit. Fel fogunk készülni és mindent megteszünk, hogy kiharcoljuk a helyet az Olimpián. Nagyon sok egyforma képességû csapat van Európában. Nem lehet elõre megmondani, hogy abban a két hétben kinek sülhet el a keze. Megjósolhatatlan az idei Európa-bajnokság.” – összegzett Vadeeva.

Hirdetés