Hirdetés
Archivum

Marion Jones: Télen Európa, nyáron WNBA:

:

Hirdetés

Kedden este az egész világsajtót bejárta a hír, hogy az olimpiai aranyérmétõl doppingolás miatt megfosztott, majd okirat hamisítás és hamis tanúzás miatt börtönbe is zárt Marion Jones a kosárpályán kezdene új életet.

A kiváló atléta lehetséges kosaras pályafutásának részleteirõl a WNBA.com szerkesztõinek segítségével tájékozódtunk!

Marion Jones számára nem idegen a kosaras közeg, mivel 1994 és 1997 között a North Carolina egyetem csapatában pattogtatott, ráadásul nem is rosszul, az együttes kezdõ bedobója volt. Jones lett a 1994-es NCAA nõi kosárlabda döntõjének a hõse. A North Carolina 33-2-es mutatóval zárult máig legendás 1994-es szezonjának utolsó mérkõzésén, az NCAA döntõn Jones 10 perc játék után 3 személyi hibát gyûjtött be és ezért le kellett ülnie a kispadra. Távollétében csapata játéka szétesett, a félidõig 8 labdát adtak el társai és tetemes hátrányba kerültek. A második félidõre edzõje kénytelen volt kockáztatni és visszaküldeni ponterõs játékosát. Jones földöntúli produkcióval alig hibázva hozta le az összecsapást és ezzel segítette bajnoki címhez egyetemét.

Ezt követõen még két közepes szezon következett a most 34 éves bukott klasszis számára, de ekkor már nem a labda, hanem az atlétika pálya játszotta a fõszerepet életében. A szakemberek szerint egy stabil, Európában és az Egyesült Államokban egyaránt számba vett játékos vált volna a késõbbi olimpiai bajnokból.

„Még májusban hívott valaki az NBA-tõl és aziránt érdeklõdött, hogy visszatérnék-e a pályára. Én természetesen igen mondtam. Mindenképpen egy érdekes kalandnak tûnik a dolog. Úgy vélem így lehetõség nyílna rá, hogy megosszam gondolataimat a fiatalokkal és egy új életet kezdjek. Azt hiszem szerepvállalásom sokat lendítene az aktuális csapatom iránti érdeklõdésen, így ez nekik is kedvezne. Mindenki követ el hibákat az életében, de ami igazából fontos, hogy a hiba után mit csinálsz, tovább halmozod a bajokat, vagy próbálsz valami jót tenni. Az eltûnés, a teljes visszavonulás meg sem fordult fejemben.” – mondta Jones, majd hangsúlyozta: télen már Európában kellene erõt gyûjtenie, ahhoz, hogy májustól a WNBA küzdelmeiben vehessen részt.

Hirdetés