Hirdetés
Archivum

Marissa Coleman vezetésével a Landernau megtréfálta a Lyon-t:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap a francia élvonal 18. fordulójából öt mérkõzést követhettünk. A rossz formában lévõ listavezetõ Lyon hazai pályán kapott ki.

Fotó: Lyon ASVEL

Fotó: Lyon ASVEL

Arról már beszámoltunk, hogy az Euroliga negyeddöntõje miatt február végén lejátszotta erre a hétvégére kiírt meccsét a címvédõ Bourges. Ezen 100 pont fölé jutva ütötték ki a Hainaut Basket alakulatát.

A listavezetõ Lyon a Gironától kapott nagy pofon után a bajnokságban is váratlan eredménybe szaladt bele. Szoros végjátékban 87-86-ra kikaptak a Landernau gárdájától. A harmadik negyed hajrájában 66-66 után került lépéselõnybe a Landernau. A Lyon a záró szakaszban többször felzárkózott egy pontra, de fordítani nem tudott. A gyõztes gárdából a Sopronból (is) ismert Marissa Coleman 18 pontját, 8 lepattanóját és 8 gólpasszát kell kiemelni.

Fotó: Lyon ASVEL

A Lattes Montpellier 115-81-re kiütötte a Villeneuve d’Ascq alakulatát. Az elsõ negyed végén 6 ponttal még a Villeneuve d’Ascq vezetett, de a 40-27-es második negyedben fordított a Lattes Montpellier és a 28 pontos Helena Ciak extra teljesítményével behúzta a rangadót. A Carolo Basket pedig a Roche Vendée-t 84-72-re múlta felül. Sara Chevaugeon 23 pontot elérve vezette gyõzelemre a csapatukat. A 28-11-es harmadik negyed döntött a felek között.

Eredmények

Lyon – Landerneau 86-87
Lattes Montpellier – Villeneuve d’Ascq 115-81
Tarbes – Basket Landes 38-52
Nantes Rezé-Mondeville 55-76
Charleville-Mézières – Roche Vendée 84-72

Tabella

Hirdetés