Hirdetés
Európa

Maros Kovacik a lengyel szezon végéről



:

:

Hirdetés

Az egyik szlovák napilapnak Maros Kovacik, a CCC Polkowice vezetőedzője idézte fel a lengyel szezon lezárását.

Mint ismert, Lengyelországban döntöttek elsőként a bajnokság befejezéséről. A szlovák szakember azóta hazájában a családjával önként vállalt karanténban van. “Magunk döntöttünk erről, mert nem akarunk kockáztatni és veszélybe sodorni hozzátartozóink, közvetlen környezetünk egészségét.” – mondta a kiváló szakember, aki rávilágított a lengyelországi helyzet furcsa kettősségére.

Lengyelországban a köztudatba sokkal lassabban robbant be a járvány, mint például Szlovákiában. Elkezdtünk maszkot hordani és pedzegettük, hogy haza kellene utazni. A helyiek viszont, akik csak a lengyel híradásokból tájékozódtak, furcsán néztek ránk, hogy miért beszélünk ilyeneket. Március elején még semmi nem volt, aztán egyik pillanatról a másikra minden megváltozott. Március 12-én lefújták a bajnokságot.

– idézte fel ezt az időszakot Kovacik, majd így folytatta: “Gyorsan elkezdtünk pakolni, hogy a határon kialakuló tumultust elkerüljük. Öt óra alatt mindent összeszedtünk. A klub odaadta a kisbuszát, mert saját autónkba nem fértünk volna be.”

A CCC cipőipari óriás a kerékpárcsapatának támogatását csökkentette. A női kosárlabdáról nincs hír, a helyzet bizonytalan a folytatásról.

Szerettünk volna küzdeni az érmekért, de senki nem tudja, hogy ez sikerült volna-e. A korábbi évekhez képest nálunk már egyébként csökkentett költségvetéssel ment a munka. Nem csalódás az eredmény, sőt az Európa Kupa rájátszásában két kört mentünk, ami szerintem kifejezetten szép. Most senki nem tudja megmondani, hogy mi lesz. Nem csak itt, hanem Európában, sőt az egész világon sem. Nyitott lennék új kihívásokra, de hogy az mikor és hol jön el, azt nem tudom.

Maros Kovacik a lengyel válogatott szövetségi kapitánya. Ott a pozíciója stabil. A szlovák szakember ugyanakkor minél gyorsabb döntést sürgetett a 2021-es Európa-bajnokság időpontjának kijelölésével kapcsolatban, hogy tervezni lehessen a programot.

A nyári edzőtábort lehet, hogy törölni kell. A szerződésem azonban él és ezt a napokban egy telefonos egyeztetést követően meg is erősítették a szövetség vezetői. Ez szintén fontos támpont nekem, mert így nem kell mindenáron klubszerződéshez ragaszkodnom. Jó lenne, ha a FIBA a lehető leghamarabb kijelölné az Eb-időpontját. Ha halasztás lesz, akkor az a kvalifikációt is érintheti, ahol nekünk novemberben és februárban lennének meccseink.”

Fotó: CCC Polkowice

Hirdetés