Hirdetés
Archivum

Marta Fernandez bejelentette visszavonulását:

:

Hirdetés

Kedden délelõtt egy sajtótájékoztató keretében némileg váratlanul bejelentette visszavonulását Marta Fernandez. A 33 éves klasszis ötszörös spanyol és egyszeres lengyel bajnokként búcsúzik a sportágtól.


Fotó: www.perfumeriasavenidabaloncesto.com

Fotó: www.perfumeriasavenidabaloncesto.com

Marta Fernandez a salamancai klub vezetõivel közösen tartott sajtótájékoztatóján azzal indokolta döntését, hogy az egyéni mutatókat tekintve pályafutása legjobb szezonján van túl és bár kapott ajánlatot a folytatásra, de a csúcson szeretné befejezni pályafutását. Fernandez rövid pihenõt követõen az „élet más területein” próbálná ki magát, miközben szeretne több idõt tölteni a családjával is. A végzettségét tekintve újságíró és mivel tavaly a spanyol férfi válogatott mérkõzésein, illetve NBA találkozókon is közremûködött, így nem lenne meglepõ, ha részben szakkommentátorként folytatná.

Marta Fernandez pályafutása elején Barcelonában és Valenciában szerepelt, majd 2007 és 2010 között a Wisla Krakow gárdáját erõsítette, miközben a WNBA-ben is kipróbálta magát. A Los Angeles Sparks színeiben léphetett pályára a tengerentúlon és az elsõ olyan spanyol játékos volt, aki értékelhetõ karriert csinált a WNBA-ben. A krakkói kitérõ után Fernandez Valenciába igazolt, majd a pályafutása utolsó négy évét töltötte Salamancában. A Fernandez család nem szakad el a kosárlabdától, hiszen Marta öccse Rudy elõtt még szép évek vannak.

A Salamanca búcsúvideója:

A spanyol nõi kosárlabdától idén tavasszal már a második nagy egyéniség búcsúzik, hiszen az évad végén Anna Montanana is visszavonult. Igaz, az esetében teljesen más volt a helyzet: már egy évvel korábban bejelentette ezen döntését.

Hirdetés