Hirdetés
Európa

Másfél hónap kihagyás után visszatér Ana Dabovic:

:

Hirdetés

Vasárnap Bourges – Lyon rangadót rendeznek a francia élvonalban. A két Euroligás topcsapat csatáján Ana Dabovic visszatérhet a bourges-i együttesbe.

Az idei évadban már harmadszor találkozik a bajnoki címvédő Lyon és a rekordbajnok Bourges Franciaországban. A szezont felvezető, Szuperkupának beillő Match des Champions alkalmával a Lyon 70-64-re legyőzte nagy riválisát. Ezt követően pedig a bajnoki alapszakaszban 68-64-re nyert a címvédő, mely ezúttal is esélyes. Különösen Alysha Clark visszatérése óta kifejezetten jó formát mutatnak. Az Euroligában a Gironát és a Schio-t is verték, legközelebb pedig majd Sopronban lépnek pályára. A vasárnapi rangadót ilyen szemmel is követhetjük.

A Bourges számára nem indult ilyen jól az év. Prágában a papírformának megfelelően nagyon kikaptak és utána a Carolo Basket otthonában is alulmaradtak. A TTT Riga ellen a vártnál nehezebben, de hozták a hazai kötelezőt, így az Euroligában továbbra is negyeddöntős pozícióban vannak. Ezen a döcögős évkezdeten javíthat, hogy szombaton már teljes értékű edzésmunkát végzett Ana Dabovic. A szerb klasszis november vége óta nem játszott. A jobb vádlijával akadtak problémái. Kiválásáig az Euroligában és a bajnokságban is 13 pontos átlaga volt.

Fotó: tangobourgesbasket.com

Hirdetés