Hirdetés
Európa

Másfél negyedig tartotta magát a KSC Szekszárd a Salamanca otthonában

Perfumerias Avenida Salamanca - Atomerőmű KSC Szekszárd 96-54 (17-15, 25-13, 28-10, 26-16)

Euroliga, 6. forduló
Salamanca, Pabellón Municipal Wurzburg
Amel Dahra, Emma Perry, Silvia Jury (Edwin Yeats)

Perfumerias Avenida Salamanca: Copper 25/3, Cazorla 8/3, Hof 2, Kat. Samuelson 13/3, Kar. Samuelson 6/6. Csere: Lo -, Rodrigez 18/18, Dominguez -, Aragones 8/6, Alarie 4, Fasoula 12.

KSC Szekszárd: Studer 4/3, Gereben 3/3, Friskovec 10/6, Goree -, Milic 20/3. Csere: Evans 5, Miklós 2, Mányoky -, Bálint -, Krnjic 10, Holcz .

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 6. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd 96-54-es vereséget szenvedett a Perfumerias Avenida Salamanca otthonában.

A találkozót a hazaiak pontjai nyitották. Cyesha Goree a mérkőzés kezdetén összeszedett egy sportszerűtlen hibát, melynek következtében Katie Lou Samuelson dobhatott két büntetőt (4-0). Az Avenida azonban nem tudott meglépni a szekszárdi együttestől. Zala Friskovec talált be a hárompontosvonal mögül, amivel 4-3-ra változott az eredmény. Ezt követően felgyorsultak az események, ám inkább negatív értelemben. Nagyon gyors játékot játszott mindkét csapat, ezzel azonban a hibák mennyisége is növekedni látszódott. A felek sorban hibázták a támadásokat, míg nem Gereben Lívia triplája megtörte a szerencsétlennek mondható periódust. Ezután a hazaiaknál Maite Cazorla majd Kahleah Copper is betalált, ekkor pedig 8-6-os állást regisztrálhattunk. Coppernek ez az első mérkőzése a salamancai színeiben. Az amerikai klasszis – aki idén a WNBA döntő MVP-je lett – a szekszárdi újonc Dana Evans csapattársa a Chicago Sky együttesénél. Ekkor viszont Katie Samuelson újabb pontjain volt a sor, akit Nikolina Milic követett (10-8). Az első negyed végéhez közeledve meg kell említeni, hogy nagyon szépen tartotta magát a szekszárdi együttes a spanyol klasszissal szemben, Evans 2+1-es akciójával egy pontra zárkóztak fel a vendégek (12-11). A folytatásban 17-15-ig jutottak el a csapatok, amivel a Szekszárdnak sikerült két ponton maradnia.

Fotó: FIBA.Basketball

A második szakasz elején felváltva szerezték a pontokat a felek, és Zseljko Djokics tanítványai továbbra is spanyol riválisaik sarkában maradtak. 25-19-et mutatott az eredményjelző, amikor a vendég vezetőedző kikérte idejét. A rövid eligazítást követően a frissen bekerülő Mányoky Réka hibázott védekezésben, amiért ismét Katie Samuelson dobhatott két büntetőt (27-19). Ezzel a hazaiak előnye növekedni látszott, a 10 pontos differencia pedig a negyed feléhez érkezve alakult ki (30-20). Ekkor Kahleah Cooper dobhatott két büntetőt, amivel egymagában 12 egységig jutott. 4 percre a nagyszünettől 36-22-es eredményt regisztrálhattunk, amikor is láthatóbban megmutatkozott a két csapat közötti különbség. Míg a hazai, spanyol együttes összesítve 52-17%-os dobóteljesítményt produkált, addig a vendég Szekszárd mutatója 32%-on állt. A differencia azonban ennek ellenére sem volt tragikusnak mondható, nagyon szépen tartották magukat Zseljko Djokics tanítványai. 42-24-nél Katie Samuelson lépte át a 10 dobott pontot, illetve Andrea Aragones kosarát követően ismét szekszárdi időkérés következett. A nagyszünetig drasztikusabb változás abban az értelemben nem történt, hogy összesen 4 pont született – Sara Krnjic büntetőiből – így 42-28-ról fordulhattak a felek.

Fotó: FIBA.Basketball

A második félidőt Kahleah Copper ziccere nyitotta. Nikolina Milic kapásból 6 pontot szerzett volt csapata ellen, ezzel pedig nem engedte, hogy a felek közötti differencia 20 pont fölé nőjön. Alig négy perc leforgása alatt azonban – Karlie Samuelson hárompontosát követően – 52-34-re változott az eredmény, az előbb említett 20-as különbséget pedig testvére ziccerével lépte át a Salamanca. Zseljko Djokics kért újabb időt. Visszatérve a lendületben lévő spanyol gárda a harmadik negyed utolsó perceiben 70-38 után egy 18-4-es futással erősítette meg fölényét. A záró szakasznak végül innen vágtak neki a felek. Több, mint 30 pont volt a hazaiak előnye, ám továbbra sem csökkentették az iramot, sőt, folytatták a ponterős játékot. Hét perccel a mérkőzés vége előtt 40 ponthoz közelített a csapatok közötti differencia. Ekkor a Salamanca legeredményesebb játékosa Kahleah Copper volt 21 ponttal, míg a szekszárdi oldalon Nikolina Milic 16 egységig jutott. A mérkőzés hajrájába érkezve a differencia végül kicsivel 40 pont felett állt be. Az utolsó percekben szinte minden megnevezett játékos megkapta a lehetőséget mindkét csapatból. Becsülettel küzdött a Szekszárd, de ezen az estén a kiemelkedő formát mutató Perfumerias Avenida Salamanca magabiztosan tartotta nagy előnyét és végül megérdemelten aratott 96-54-es sikert.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés