Hirdetés
Magyarország

Második élvonalbeli év, második Magyar Kupa részvétel a TFSE-MTK-nál:

:

Hirdetés

Szerdán a TFSE-MTK 87-75-re legyőzte a Vasas Akadémiát a bajnokság 6. fordulójából pótolt összecsapáson. Ezzel a sikerrel második élvonalbeli évében is kivívta a Magyar Kupa részvétel lehetőségét. A szerdai siker tapasztalatairól Magyar Biankát, a TFSE-MTK vezetőedzőjét kérdeztük.

Milyen érzésekkel tekintesz vissza a Vasas elleni sikerre?

Úgy készültem rá, mint a szezon eddigi legkeményebb mérkőzése. A kupáért is ment, ahol szerettünk volna ismét részt venni és az alapszakasz szempontjából is fontos volt a győzelem megszerzése. Még közelebb kerültünk a célunk, a rájátszás elérése felé. A Vasas is hasonló célokat tűzött ki maga elé és azt is éreztem, hogy az idegenbeli egypontos győzelmünkért is vissza szeretnének vágni. Kemény, fizikális mérkőzésre készültem. Egy másodpercig nem fordult meg a játékosok és a stáb fejében, hogy kikaphatunk. Volt, hogy feljött 4-6 pontra ellenfelünk, volt, hogy agresszívan letámadtak, de erre próbáltunk felkészülni taktikailag. Nem ért minket meglepetés és jól tudtunk reagálni a helyzetekre.

A mérkőzés utáni villámértékelésben külön is kiemelted Dúl Pankát, aki rendkívül hatékony védőmunkát mutatott be.

Általában nem szoktam kiemelni egyéni teljesítményeket. A szerdai is egy igazi csapatgyőzelem volt. Az látszik, hogy mindenki megtalálja a szerepét és azt, ami hárul rá, szépen játssza. A maximumot próbálják kihozni minden helyzetből és nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen játékosaim vannak. Papp Klaudiát az ország leggyorsabb irányítójának tartom és Dúl Pankát igyekszünk úgy felkészíteni, hogy az ország egyik legjobb védőjátékosa válhat belőle. Próbálunk rá nem nyomást helyezni, mentálisan sokat kell vele foglalkozni, mivel fiatal, tehetséges játékosról van szó. Bár a védekezést helyeztük előtérbe nála, de az látható, hogy mellette egész szép támadó-teljesítményt is nyújt. Komplex játékossá kezd válni, nyilván nem beszélhetünk még kész játékosról, vannak területek, amiben előre kell lépnie, de jó úton halad.

Fotó: Makó Éva / MTK.hu

Látva a találkozó felvételét, ami nekem szembetűnő volt, hogy mennyire csapatként dolgoztatok. Ezt a 23 gólpassz is alátámasztja. Belülről ezt miként látod?

Igen, próbáljuk a csapatjátékot előtérbe helyezni. Ez is a filozófiánk egyik része, hogy igyekszünk meccsenként 20 gólpassz fölé jutni, akkor beszélhetünk szép támadójátékról és a Vasas ellen is megtaláltuk az üres embereket. Mindig ott volt egy-egy befutás, segítjük egymást, észrevesszük támadásban az üres réseket. Megtalálják egymást a játékosok, az összeszokottság mértékét is jelzi ez a mutató. A teljes mezőnyt nézve a negyedik helyen állunk a gólpasszok tekintetében, amire különösen büszke vagyok. Önzetlen játékosokkal vagyunk tele.

Tavaly a szezon leállításáig egyértelműen a csúcs a Magyar Kupa volt számotokra. Megismételhető egy ilyen teljesítmény? Milyen gondolatokkal készülsz a Szekszárd elleni negyeddöntőre?

Nagyon örülök, hogy második évünkben másodszor a Magyar Kupáról beszélhetünk. A Szekszárddal fogunk játszani és ha megnézzük az előző éveket, akkor a tornákon fokozatosan javuló teljesítményt mutattak. Emlékezhetünk rá, hogy 2018-ban is úgy tudták megnyerni az aranyérmet, hogy a Cegléd ellen a negyeddöntőben hosszabbítást követően jutottak tovább. Az jellemző rájuk, hogy az első meccseiken kicsit – ha lehet így fogalmazni – gyengébbek. Veszíteni valónk nem lesz és reméljük, hogy a szekszárdiak olyan tendenciát mutatnak, mint korábban, így lesz esélyünk jó mérkőzést játszani. Az én filozófiám az, hogy minden meccsen a maximumot nyújtsuk, győzni szeretnénk és egy pillanatig nem adjuk fel, de látni kell, hogy a Szekszárd erősebb csapat nálunk. Én azt látom, hogy jól szoktunk teljesíteni olyan versenyhelyzetben, ha kevésbé esélyesként lépünk pályára. Igyekszünk megfelelően felkészülni és egy élvezetes játékot nyújtani.

Fotó: Makó Éva / MTK.hu

Hirdetés