Hirdetés
Archivum

Második felvonás jön a negyeddöntõk alkalmával:

:

Hirdetés

Szombaton kerül sor a bajnoki negyeddöntõk második felvonására. Továbbjutási esélyeik életben tartása szempontjából a hazai csapatok gyõzelmi kényszerben lépnek pályára.

Az UNIQA Sopron (1.) és a ZTE NKK (8.) találkozója hozta szerdán a legnagyobb különbséget. Nem volt egy súlycsoportban a két csapat és ez alapján a visszavágó is egyoldalúnak ígérkezik. Ugyanakkor ott van példának a DVTK zalaegerszegi vendégjátéka, ami azt mutatja, hogy maximális koncentrációra van szükség a magasabban rangsorolt csapattól. Nyilvánvaló, hogy ekkora tudáskülönbség mellett benne vannak a hibák a játékban, de a mérkõzés képét így is alapjaiban az határozhatja meg, hogy mennyire képes a ZTE csökkenteni a ki nem kényszerített hibák számát. Ha ezt meg tudja tenni, akkor még egy maximális koncentrációval dolgozó soproni csapat ellen is tud szorosabb eredményt kialakítani.

Az Aluinvent DVTK (2.) és az Atomerõmû KSC Szekszárd (7.) szerdai meccse nagy csatát hozott. Beigazolódtak az elõzetes várakozások, melyek arról szóltak, hogy nem ízlik a DVTK-nak a Szekszárd keményebb játéka. Korábban a Cegléd elleni meccsek is azt mutatták, hogy a játékoskeretek között mutatkozó klasszis különbségek mellett is zavarba hozható a miskolci együttes. Az egyértelmûen látszódott, hogy amíg a DVTK diktálta a ritmust, addig viszonylag nagy, 15-20 pontos különbség alakult ki. Amikor viszont elveszett ez a ritmus, inkább a Szekszárd játéka érvényesült, akkor fel tudott zárkózni Zeljko Djokic együttese. Nagy kérdés, hogy Tina Jovanovic játékára számíthat-e Maikel Lopez és ha igen, a szerb center milyen állapotban van. A szerdai találkozóhoz képest magas posztokon bõven lenne még tartalék a DVTK játékában. A Szekszárdnak elsõsorban arra kell törekednie, hogy már a mérkõzés elejétõl érvényesüljön az akarata a pályán és ne kerüljön nagy hátrányba. Még egy ilyen felzárkózás nem biztos, hogy benne van.

A CMB Cargo UNI Gyõr (3.) és a Ceglédi EKK (6.) összecsapásán szerdán 20 pontos hátrányból tette szorossá a negyedik negyedet a CEKK. A gyõri csapatnak ismét volt egy olyan hullámvölgye, mint ami már több tavaszi meccsen is bosszúságot okozott. Emlékezhetünk a kupában a Szekszárd ellen 0-14, a PINKK ellen 2-20 volt ez a rossz széria gyõri szemszögbõl, most pedig a harmadik negyedben a Cegléd hozott össze 0-11-et. Ezeket az üresjáratokat a Gyõrnek csökkentenie kell, mivel akár már egy ceglédi vendégjáték alkalmával is bajba kerülhet. A CEKK szemszögébõl a gyõri meccs kulcsa az volt, hogy szerzett labdákból tudott indulni a harmadik negyedtõl és ezekbõl könnyû pontokat ért el. Nem véletlen, hogy 14 szerzett labdát rögzítettek a statisztikába. Ebben a párosításban is benne van, hogy végig kiélezett lesz a második meccs.

A PINKK Pécsi 424 (4.) és a PEAC-Pécs (5.) mérkõzése a várakozásoknak megfelelõ szoros küzdelmet hozott. A PINKK esetében folytatódott, amit a Magyar Kupát összegzõ cikkünkben is kiemeltünk, hogy sz egész csapat szintjén érezhetõ az elõrelépés. Ha õsszel vagy télen két meghatározó légiósa olyan mérsékelt dobóformát mutat, mint Robertson-Warren és Drammeh szerdán, szinte biztosan nem nyer meg egy ilyen rangadót a PINKK. Nyilván kellett Babkina extra teljesítménye, de ezen felül is fontos volt, hogy minden pályára lépõ játékos hozzá tudott tenni. Természetesen a PEAC esetében ez pont fordítva jelenik meg, egy elszalasztott lehetõségként az idegenbeli sikerre. Ugyanakkor a PEAC-nál Destiny Williams-t leszámítva nem volt extra teljesítmény és a kulcspillanatokban több volt a hiba, mint a PINKK-nél. A szombati meccs kulcsa vélhetõen az lesz, hogy melyik csapat tud higgadtabb lenni és ki tud a támadójátékán pontosítani.


Negyeddöntõk – 2. mérkõzések

Április 2., szombat
ZTE Nõi Kosárlabda Klub – UNIQA Sopron 17:00
Atomerõmû KSC Szekszárd – Aluinvent DVTK Miskolc 18:00
Ceglédi EKK – CMB Cargo UNI Gyõr 18:00
PEAC-Pécs – PINKK-Pécsi 424 18:00

Hirdetés