Hirdetés
Magyarország

Második felvonásához érkezik a bronzcsata:

:

Hirdetés

Szerdán 18 óra 30 perctől rendezik a bronzcsata második felvonását. Az Aluinvent DVTK (4.) fogadja az UNI-Győr – MÉLY-ÚT (2.) gárdáját. A szombati 95-77-es sikere után 1-0-ra vezet a Győr az egyik fél második győzelméig tartó párharcban.

Korábban mindkét vezetőedző megosztotta gondolatait lapunkkal, mely összeállítás IDE KATTINTVA olvasható. A képlet végtelenül egyszerű. Amennyiben a Győr idegenben is nyer, 2-0-val lezárja párharcot, megszerzi a 3. helyet és véget ér mindkét csapat számára a 2020/2021-es évad. A DVTK hazai sikere esetén 1-1-re módosul a párharc állása és szombaton jön a sorsdöntő harmadik meccs, melynek Győr lenne a házigazdája.

Az első mérkőzésen 95-77-re nyert a Győr, mely kiemelkedő formát mutatott támadásban. A 71 mezőnykísérletéből 37 sikeres lett. Ráadásul a terhek is eloszlottak, 10 pontszerzője volt Iványi Dalma együttesének és heten értek el legalább 7 pontot. Emellett kis különbséggel, de megnyerte a lepattanócsatát a Győr és volt 8 szerzett labdája, melyre mindössze 9 eladott jutott. A DVTK-nál ugyanez az arány 5 szerzett és 15 eladott labda lett. Most kapta a legtöbb pontot Földi Attila együttese ebben az évadban. Eddig a Szekszárd és a TFSE jutott egyszer-egyszer 90 pont fölé. Természetesen azt ki kell emelni, hogy a DVTK-nál nem játszott az alapszakasz legeredményesebbje Keyona Hayes, másik oldalról viszont azt is hozzá kell tenni, hogy például a Sopront március elején nélküle is sikerült megszorongani, illetve 73 ponton tartani.

Nagy figyelmet kapott a a második meccs felvezetése során a lélektani oldal, ami teljesen érhető. Földi Attila joggal várja el, hogy a DVTK játékosai jobban bízzanak a győzelem esélyében. Iványi Dalmának pedig arra kell a hangsúlyt helyeznie, hogy hiába van a győrieknél a lélektani előny, a koncentráció, a motiváció szintje nem csökkenhet a tanítványainál. Sok tekintetben a miskolci meccs várhatóan más lesz, mint a szombati győri.

Fotó: DVTK.eu

Hirdetés