Hirdetés
Magyarország

Második felvonásához érkezik a Sopron és a DVTK elődöntője:

:

Hirdetés

Szombaton 18 órától az elődöntő párharc második felvonása alkalmával az Aluinvent DVTK (4.) fogadja a Sopron Basket (1.) csapatát.

Az elődöntő első mérkőzésén a Sopron Basket 89-64-re verte az Aluinvent DVTK együttesét. Az összecsapás után mindkét vezetőedzővel készítettünk helyzetértékelő interjút. Gáspár Dáviddal készült beszélgetésünk ITT olvasható, míg Földi Attilával készült interjúnk ITT érhető el. Ezen összeállítások mélyebben is betekintést engednek a csapatok jelenlegi munkájába.

A 25 pontos különbség ellenére az elődöntő első mérkőzését éles küzdelem jellemezte. A DVTK sokáig jól tartotta a lépést és a mérkőzés képét nem is feltétlenül adja vissza a számszerű eredmény. Ez az egész szezonra igaz a DVTK esetében. Amíg a szűkösebb rotációs lehetőségek mellett az erő, illetve a koncentráció engedi, hatékonyan szervezett, jól felépített játékával bárkivel versenyképes tud lenni. Láthattuk ezt nem csak a Sopron, de például a Valencia ellen is.

A Sopron és a DVTK az elmúlt egy hónapban már háromszor találkozott és végig az határozta meg az összecsapások képét, hogy meddig tudta elnyújtani ezt az úgymond versenyképes szakaszát a miskolci gárda. Ha sikerül ezt 25-28 percen át megtennie, akkor az onnantól egy új mérkőzés-szituációt teremthet, ahogy arra az alapszakaszból emlékezhetünk. Összességében azért mindhárom alkalommal érvényesült a tudásbeli különbség a felek között.

A Sopron szempontjából az Euroliga Final Four előtt értékes lehet, ha úgymond élesebbek ezek a bajnoki párharcok, mert adhatnak olyan visszajelzéseket, amiket lehet hasznosítani a felkészülés során. Ezen a szinten mindennek lehet jelentősége. Kedden a Sopron 51%-os mutatóval ért el 32 mezőnykosarat. Ebből ráadásul 10 tripla volt. Ehhez 22 gólpassz párosult, mindössze 9 leadott labdával. Emellett 9 szerzett labdát is rögzítettek a statisztikai lapra. A Vasas párharcban már méltattuk a soproni kispadot, mivel eredményesen szálltak be onnan a játékosok. Ez az elődöntőben is megtörtént. Czukor Dalma úgy ért el 14 pontot, hogy nem hibázott dobást.

A DVTK-nál az első félidőben Medgyessy Dóra, a másodikban pedig Keyona Hayes pontjai határozták meg a támadó-játékot. Az első félidő 9 eladott labdája alapozta meg a lépéshátrányt. Ennek nagy része ugyanis arra a szakaszra tehető, amikor 15-2-es futással ellépett a házigazda. A másik adat amiben nagy különbség mutatkozik, hogy mindössze 4 támadó-lepattanót ért el a DVTK. Montai-Vukov Szonja a mérkőzésen keresztszalag-szakadást szenvedett, így több hónap kihagyás vár rá. Összességében tehát nagy esélyese a Sopron a szombati találkozónak is, amivel lezárhatja a párharcot.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés