Hirdetés
Magyarország

Második felvonásához érkezik a Sopron és a Vasas negyeddöntője:

:

Hirdetés

Szombaton 18 órától rendezik a Sopron Basket (1.) és a Vasas Akadémia (8.) negyeddöntő párharcának második felvonását. A csapatok Pasaréten mérik össze az erejüket.

Az első találkozót 102-44-re nyerte a Sopron. Mindkét csapatban akadtak hiányzók a csütörtöki összecsapáson. A két gárda más célokért küzd, a különbséget pedig még inkább felerősítették a fővárosi együttes nehézségei. A Vasas ugyanis kifejezetten felforgatott kerettel szerepelhetett. A legeredményesebb játékosa Brianna Fraser a negyeddöntő előtti edzésen szenvedett kisebb sérülést, így nem tudott a társaival utazni. Papp Klaudia, Budácsik Dorottya, Sara Heljic és Radócz Fanni eközben továbbra sem bevethető. Soproni oldalon Briann January hagyta ki a negyeddöntők nyitányát.

Nagy kérdés volt a párharc kezdete előtt, hogy a Sopron mennyire tud mentálisan és fizikálisan feltöltődni. A válasz gyorsan megérkezett, kiváló ritmusban kosárlabdázott Gáspár Dávid együttese. Az Euroliga találkozókon főszereplők mellett nagyon jól szálltak be a fiatalok. A padról 58 pont érkezett. A Sopron számára az egyik legfontosabb jelzés az lehetett, hogy kiválóan működött csapatként, a 40 mezőnykosarára 31 gólpassz jutott. A lepattanókban mutatkozó különbség (44-18) és a 65%-al értékesített 11 tripla pedig megalapozta a 100 pont feletti teljesítményt. A Vasas becsülettel küzdött az első meccsen, a 10 szerzett labdája vagy Bach Boglárka, Madár Eszter pontjai mind-mind lehetnek olyan elemek, amikben találhat kapaszkodót Milos Pavlovic.

Összességében a Sopron Basket a második mérkőzésen is nagy favorit és az isztambuli Euroliga Final Four-ra való felkészülés szempontjából fontos is, hogy haladjon a hazai párharcokkal. A Vasas pedig bízhat abban, hogy hazai környezetben rendre megszorongatott erősebb gárdákat.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés