Hirdetés
Archivum

Második gyõzelmét is megszerezte a 3×3-as válogatott Andorrában:

:

Hirdetés

Írország ellen gyõzelemmel folytatta szereplését a magyar 3×3-as válogatott Andorrában az Eb-selejtezõtornán. A magyar lányok 15-13-as gyõzelmet arattak és ezzel veretlenül állnak az esti osztrákok elleni találkozó elõtt.

Az írek már a harmadik meccsüket játszották a nyitó napon. A lengyeleket 17-12-re legyõzték, majd ugyanilyen arányban alulmaradtak Ausztriával szemben. Egy távolról bátran vállalkozó csapatot ismerhettünk meg ezeken a találkozókon. Remek összjáték után Theodoreán szerezte az elsõ találatot a mérkõzésen, majd Szabó Petra 2-0-ra növelte az elõnyt. Az írek gyorsan egyenlítettek, de ezt követõen 5-3-ra ellépett és összességében kézben tartotta a magyar csapat az irányítást. Hat és fél percnél a játékmegszakítás 6-5-ös elõnyünknél érkezett el, majd egy szerencsés távoli dobással 7-7-nél egyenlítettek az írek.

A mérkõzés középsõ szakaszában egy kicsit megakadt a támadójáték. Az utolsó 3 percbe 9-9-rõl érkeztek a csapatok és óriási kérdés volt, hogy errõl az eredményrõl ki mozdul el elõbb. Szerencsére Szabó Petra büntetõjével a magyar válogatott került ismét elõnybe, majd Theodoreán középtávolija már 11-9-es elõnyt eredményezett. A folytatásban Szabó Petra szép megmozdulásaival 13-9-re léptünk el. Az írek nagyot hajráztak és még 13-12-re felzárkóztak. Az utolsó másodpercekben azonban Medgyessy Dóra két büntetõje lezárta a találkozót.

Eredmény
Magyarország – Írország 15-12

Hirdetés