Hirdetés
Archivum

Második gyõzelmét is megszerezte a magyar válogatott Csehországban:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 66-59-re legyõzte a cseh U20-as válogatottat a Hradec Kralove városában zajló nemzetközi torna második játéknapján. A tornát a mieink vasárnap délben a cseh felnõtt válogatott ellen zárják.

Az elsõ naphoz képest annyi változás történt a magyar válogatott keretében, hogy Nagy Dóra nem öltözött be. Az ellenfél ezúttal a csehek U20-as csapata volt, akikkel korosztályos válogatottunk majd a B-divíziós Európa-bajnokságon találkozik a csoportkörben. A cseh fiatalok péntek este egy jó meccset játszottak rutinosabb honfitársaikkal és mindössze 80-69-re maradtak alul.

Krivacevic Tijana szerezte a mérkõzés elsõ találatát. Ezt követõen fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a cseheknek behullott két triplájuk és egy 2+1-es helyzetük is összejött. 13-10-es elõnyük után azonban az elsõ negyed végén Fegyverneky Zsófi két remek megoldásával 18-13-ra fordítottak a mieink. A második negyedet Varga Zsófi ellen egy könnyen befújt sportszerûtlen vezette fel. A csehek 18-16-ra felzárkóztak, melyre Mansaré és Raksányi válaszolt. Ezt követõen azonban megtorpantak a csapatok támadásban.

Mindkét gárda mindössze négy-négy mezõnykosarat értékesített a második 10 percben. A felkészülési idõszakkal együtt járó természetes hullámzás jellemezte a játékot. Sajnos az utolsó két percbe érkezve a hazaiaknál egy elsõre igencsak súlyosnak látszó bokasérülés történt. A csehek 22-21-re felzárkóztak, de Dubei és Fegyverneky találataival végül 20 perc után 26-24-es elõnyben voltunk.

A harmadik szakasz elején gyorsan kiegyenlítettek a hazaiak és egészen 34-34-ig váltott vezetéssel haladtak az együttesek. A harmadik negyed második fele azonban egyértelmûen a magyar lányoknak sikerült jobban. Megtaláltuk támadásban a ritmust: Mansaré, Dubei és Raksányi egy 8-0-s sorozatot vezényelt, amivel 42-34-es elõnyre tettünk szert. Az utolsó másfél percben két eladott labdát megbüntettek a csehek, de a záró szakasznak így is 43-38-as vezetésrõl vágtunk neki. A negyedik negyed elején 43-40-re még felzárkóztak a hazaiak, de a folytatásban ismét sikerült növelni a különbséget.

Sok szabálytalanság és büntetõk tették töredezetté a találkozót. Azok számára, akik nem követték az élõképes közvetítést, talán jól szemlélteti a negyedik negyed játékát, hogy 17 büntetõt dobhatott a magyar válogatott. Szerencsére ezekbõl 15-öt értékesítettek a mieink. A legnagyobb különbséget Dubei büntetõi után 53-42-nél jegyezhettük fel. Ezt követõen a hazaiak 10-2-es sorozattal még felzárkóztak, de Krivacevic Tijana érvényre juttatva magassági fölényét és rutinját az utolsó két percben szép centerjátékkal bebiztosította a gyõzelmet.

A magyar csapat 66-59-es sikere alkalmával végül Fegyverneky Zsófia és Krivacevic Tijana is 16-16 ponttal zárt.

Eredmény
Magyarország – Csehország U20 66-59 (18-13, 8-11, 17-14, 23-21)

A magyar válogatott statisztikai lapja

Hirdetés