Hirdetés
Magyarország

Második lett az Euroliga csoportjában a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Szombaton pótolták az Euroliga B-csoportjában, ahol a Sopron Basket is szerepel, a Fenerbahce-Safiport – Famila Schio összecsapást. A török gárda 82-65-re verte olasz riválisát. Ez az eredmény azt jelenti, hogy a Sopron Basket második helyen végez a csoportjában és így az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntőben, melyet az “A” jelű nyolcas harmadikjával vív, pályaelőnye lesz.

A Fenerbahce már tét nélkül várta a mérkőzést, hiszen az első helyét a csoportban korábban bebiztosította. Ennek ellenére nagy lendülettel kezdtek Victor Lapena tanítványai és egy 28-2-es első negyeddel állva hagyták a riválisukat. A Schio azonban nem adta fel. A második negyedben 14 pontot lefaragott a hátrányából, majd a 37-25-ről induló harmadik etapban 46-46-nál utolérte riválisát. Innen a Fener ismét magához ragadta a kezdeményezést. A harmadik szakasz végén már 57-51-re mentek, a záró etapot pedig 25-14-re megnyerték. Satou Sabally 24, Olcay Cakir 16 pontot szerzett. Diamond De Shields 17 egységig jutott olasz oldalon.

A Sopron Basket riválisa az A-csoport harmadik helyezettje lesz. Ezen pozíció sorsa február 24-én, csütörtökön dől el. Amennyiben a Salamanca nyer a Lattes Montpellier otthonában, úgy az USK Praha lesz a harmadik és mérkőzik a Sopronnal. Veresége eséten viszont a spanyol gárda lenne a soproniak riválisa. A pályaelőny azt jelenti, hogy a Sopron Basket rendezi az első és szükség esetén a harmadik mérkőzést. A negyeddöntők lehetséges játéknapjaira a FIBA három választható menetrendet jelölt ki. A csütörtöki játéknapot követően kezdődik meg az egyeztetés ezekről.

Csütörtökön és szombaton az A-csoportban két mérkőzést pótoltak. Csütörtökön az MBA Moszkva 98-78-ra verte a Lattes Montpellier-t. Szombaton pedig az USK Praha múlta felül  84-64-re a TTT Rigát és ezzel őrizték meg Natalia Hejkova tanítványai az esélyüket a második helyre.

A csoportok állása

A-csoport

B-csoport

Hirdetés