Hirdetés
Utánpótlás

Második lett az NKA Pécs leány csapata az újvidéki Demsar Kupán:

:

Fotó: ratgeberakademia.hu

Hirdetés

Nagyon színvonalas nemzetközi tornán vett részt a Nemzeti Kosárlabda Akadémia U15-ös leány csapata: az újvidéki Demsar Kupán a második helyen végeztek – olvasható a ratgeberakademia.hu honlapján.

Az Újvidéken megrendezett nemzetközi torna első mérkőzésén a hazai csapattal, a Novosadska ZKA-val találkozott a pécsi akadémia együttese, ahol nagyon magabiztos győzelmet arattak. Az első helyről döntő meccsen ezt követően a Crvena Zvezda volt az ellenfelük, s bár nagy csatára késztették a szerb bajnokot Hengán Hunor tanítványai, végül vereséget szenvedtek és így a második helyen zártak.

Az első mérkőzésünkön az egész pályás agresszív védekezésünknek köszönhetően már az első negyedtől domináltunk. A torna döntőjét nagyon agresszívan és példaértékű hozzáállással kezdtük, majd az első negyed végén az egyik meghatározó játékosunk, Ikládi Anna sérülést szenvedett, ami olyan dekoncentrációt generált a fejekben, aminek a lecsendesítéséhez szükség volt a félidei szünetre. A mérkőzés során küzdésből mindenki jelesre vizsgázott, a kispad „benzinként” hajtotta a pályán lévőket. Gratulálunk a lányoknak, sérült játékosunknak pedig mielőbbi felépülést kívánunk!

– értékelt Hengán Hunor vezetőedző.

A tornán a pécsi csapatból Puskás Lili, illetve Kecsmárik Olívia is különdíjban részesült.

NKA Pécs–Novosadska ZKA 72-27 (24-5, 19-9, 13-11, 16-2)

NKA Pécs: Takács 10, Kecsmárik 14, Bota 10, Puskás 4, Ikládi 14. Csere: Kövecs 6, Fehérvári 10, Várnagy 2, Herger 2, Pokol, Horváth, Babovic. Vezetőedző: Hengán Hunor.

NKA Pécs–Crvena Zvezda 47-59 (20-13, 6-20, 14-17, 7-9)

NKA Pécs: Takács 9, Kecsmárik 14, Puskás 12, Fehérvári 4, Ikládi 2. Csere: Várnagy 2, Herger 4, Kövecs, Bota, Pokol, Horváth, Babovic. Vezetőedző: Hengán Hunor.

Hirdetés