Hirdetés
Magyarország

Második mérkőzés jön a Csata és a TFSE párharcában:

:

Hirdetés

Második felvonásához érkezik a Ludovika-FCSM Csata (6.) és a TFSE-MTK (7.) 5-8. helyért kiírt párharca. Ezúttal a Városmajorban mérik össze az erejüket a csapatok. Az első találkozót riválisa otthonában 73-66 arányba nyerte a TFSE, mely így hazai pályán már a továbbjutásért játszik. A Csata idegenbeli sikerrel kivívhatja a harmadik mérkőzés jogát, amit szombaton rendeznének a Ludovika Arénában. Az már kedden eldőlt, hogy a párharc győztese a Vasas Akadémiával mérkőzhet az 5. helyért, míg az alulmaradó gárda a 7. helyért a PEAC-Péccsel küzdhet meg.

A párharc első meccsén mindkét oldalon akadtak hiányzók, a Csatánál Horváth Bernadett, míg a TFSE-nél Alisia és Chanise Jenkins. A TFSE számára így igazán ebből a szempontból jelentett rendkívül értékes visszajelzést a szombati összecsapás. A statisztikai rangsorokat uraló két meghatározó embere nélkül tudott kulcsmeccset nyerni. Motiváltan léptek fel a bevethető játékosok, ami ilyenkor egy teljesen természetes reakció és mindenki igyekezett a tudásának megfelelően hozzátenni. Összesen kilenc pontszerzője volt a csapatnak. A hat triplát értékesítő Nevana Markovic szezoncsúcsot ért el, de ha a VAL mutatót nézzük, akkor Dúl Panka és Németh Alma is megközelítette azt.

A Csata elmaradt legjobbjától a szombati összecsapáson. A 35%-os mezőnymutató és a 15 eladott labda mellett elsősorban a védekezésbeli kihagyások okozták, hogy nem tudta megszerezni a győzelmet. A második negyedben 29-20-nál láthattuk a fordulópontot, amikor nem növelte a lélektani 10 pont fölé az előnyét a házigazda. Onnantól kezdve, hogy két triplával visszajött a meccsbe a TFSE, megfordult az érzelmi oldala a küzdelemnek és több energiát tudott mozgósítani a vendég-gárda. Arányaiban kevés mezőnykosarat láthattunk, 22-t és 24-et, de amíg a Csata 25-ből mindössze 5, addig a TFSE 25-ből 10 triplát értékesített. Így bár a hazaiak 39-33-ra megnyerték a lepattanócsatát és több szerzett labdájuk (8-5) volt, mégis a TFSE ünnepelhetett győzelmet.

Nagy kérdés, hogy szerdára a Csata tud-e pontosítani támadásban és védekezésben, illetve a TFSE ismét képes lesz-e olyan mértékű csapatteljesítményre, mint az első meccsen.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés