Hirdetés
USA

Második mérkőzéséhez érkezik a WNBA döntője:

:

Fotó: WNBA

Hirdetés

Szerdáról csütörtökre virradóra kerül sor a WNBA 2021-es döntő párharcának második mérkőzésére. Ismét a Phoenix Mercury látja vendégül a Chicago Sky-t.

Az első mérkőzést 91-77-re nyerte riválisa otthonában a Chicago Sky és ezzel elvette a Mercury pályaelőnyét. A Sky-nak három teljes napja volt felkészülni a mérkőzésre. A vasárnapi déli találkozó előtt a phoenix-i együttes pénteken késő este Las Vegasban játszott kiélezett találkozót. Bár Diana Taurasi igyekezett ezt cáfolni, de fizikálisan és mentálisan is üresnek tűnt a Mercury az első felvonás alkalmával.

Jól kezdtünk, de aztán a Sky egy teljesen más szintre emelte a mérkőzést. Ennek semmi köze a fáradtságunkhoz. 40 percen át tudták tartani a játékukat, mi nem. Ez abszolút az ő érdemük.

nyilatkozta Taurasi, aki az eladott labdákra külön felhívta a figyelmet. 18 eladott labdájuk volt és abból 19 pontot kaptak.

Fotó: WNBA

A Sky fennállása első győzelmét szerezte a WNBA döntőjében. 2014-ben 0-3-mal elbukták a finálét. Tették mindezt úgy, hogy az első két phoenix-i meccsen összesen 50 ponttal kaptak ki. Allie Quigley éppen azt emelte ki a sajtótájékoztatón, hogy igen nagy az önbizalom a csapatban. Erre minden okuk megvan. Mezőnyből 52.9%-kal dobtak, míg a Mercury 43.5%-kal. A lepattanócsatát 34-29-re nyerték. A festékből 48 pontjuk volt, míg a Mercury-nak 32. Második esélyből 15 pontot értek el, a phoenix-i együttes 7-et.

Tudom, hogy a Phoenix mindenáron nyerni akar, de mi is így vagyunk ezzel. Nem fogunk hátra dőlni és megnyugodni, hogy van két hazai meccsünk.

mondta James Wade, a Sky vezetőedzője.

A Mercury-nak két nagy hiányzója volt vasárnap. Kia Nurse biztosan nem játszhat a döntőben. Sophie Cunningham viszont jó eséllyel visszaérhet és ez növelheti a hazaiak esélyeit. Aztán nagy kérdés, hogy ez elég lesz-e a győzelemhez és ezzel a reális bajnoki esélyek életben tartásához. Abban nagy az egyetértés, hogy 2-0-ról a Sky hazai pályán várhatóan lezárná a párharcot a harmadik vagy a negyedik meccsen.

A csütörtökön hajnali 3 órakor kezdődő találkozó ÉLŐ STATISZTIKÁJA ITT érhető el, az élőképes közvetítés a WNBA League Pass szolgáltatáson követhető.

Fotó: WNBA

Hirdetés