Hirdetés
Utánpótlás

Második mérkőzésén legyőzte Portugáliát U20-as válogatottunk

Portugália U20 - Magyarország U20 48-53 (10-12, 17-23, 7-11, 14-7)

Felkészülési mérkőzés
Székesfehérvár, MKOSZ Edzőközpont
Magyari Viktor, Koller István, Paulo Pereira

Portugália U20: Neto, Bettencourt 5/3, Silva 2, Falcao 2, Silva 12. Csere: Dias 2, Djalo 13/6, Freitaa 2,Peixinho 6, Santos 1, Roseiro 3, Urbano

Magyarország U20: Laczkó 15/6, Aho T. 5, Gyöngyösi 2, Strausz 9, Holcz 5. Csere: Katona 3, Takács, Gelei 6, Halmágyi, Oláh 5/3, Dobó 1, Bajzáth 2.

Hirdetés

A litvániai Európa-bajnokságra készülő U20-as válogatottunk 53-48-ra legyőzte Portugáliát felkészülési mérkőzésen.

A péntek esti mérkőzés után szombat délután ismét összecsapott Magyarország és Portugália U20-as válogatottja Székesfehérváron az MKOSZ Edzőközpontban. Pénteken pontszegény találkozón 66-54-es vereséget szenvedtünk. Ahhoz a találkozóhoz képest a portugálok egyet cseréltek, nálunk három változtatást eszközölt a szakmai stáb.

Laczkó Sára triplája vezette fel a találkozót, de jellemzően abban a mederben haladt a küzdelem, melyben pénteken az első három negyedben. Sok kis apró pontatlanság tette töredezetté a játékot mindkét oldalon. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de inkább a vendégek jártak előrébb minimális különbséggel. Az első negyed végén Bajzáth Lili duplájával szereztük a vissza vezetést. 10 perc után 12-10 állt az eredményjelzőn. A második etapot 8-0-val indították a portugálok, de a kisebb hátrányt gyorsan ledolgoztuk. Onnantól kezdve, hogy tudott indulni válogatottunk és festékből is betaláltunk, máris jobb ritmust kapott a mérkőzés. Amikor Holcz Rebeka büntetője célt ért, 25-21-nél 13-3-as futásban voltunk.

A megszerzett előnyét végig tartotta csapatunk. A félidő hajrájában Laczkó Sára triplát értékesített, ez volt a harmadik sikeres távoli dobásunk ezen a délutánon. Ráadásul mindössze öt kísérletből, ami lényegesen jobb helyzetkihasználást mutat, mint a pénteki. Válogatottunk csapatkapitánya a félidő hajrájában is betalált, a 11. pontját szerezve. 20 perc után 35-27 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyed elején nem sokat kellett várni és a 10 pontot is elérte a differencia.

Szépen megoszlottak a terhek támadásban. A harmadik etap végére már 10 pontszerzője volt válogatottunknak. A legnagyobb differenciát ebben a periódusban 46-32-nél regisztrálhattuk. A negyed végén még egy duplát értékesítettek a portugálok, így 12 pontos előnyünkről érkezett el a záró szakasz. Az utolsó 10 percre kijött az elmúlt időszak fáradtsága. Támadásban ismét több lehetőség kimaradt, mindössze 7 pontot szereztek a mieink. A portugálok fokozatosan ledolgozták a hátrányukat, de védekezésünk stabil maradt, így fordítani nem tudtak. Igaz, az utolsó percben egy triplával 49-48-ra szépítettek.

Jó büntetőzéssel zárta a meccset nemzeti csapatunk, ennek köszönhetően a mieink végül 53-48-as sikert arattak. A felkészülés továbbra is Székesfehérváron folytatódik, jövő héten pénteken és szombaton Szlovéniával mérkőzik az U20-as válogatott.

Hirdetés