Hirdetés
3x3

Második mérkőzését is megnyerte a magyar válogatott:

:

Hirdetés

A második mérkőzését is megnyerte az U23-as 3×3-as Világbajnokságon a magyar válogatott. Sri Lankát végig vezetve 20-6-ra múlták felül a mieink.

A magyar csapat Svájc 21-14-es legyőzésével kezdte szereplését, míg Sri Lanka Hollandiával szemben maradt alul 19-8-ra. Doktor Anna büntetőjével gyorsan megszerezte a vezetést válogatottunk, majd Tóth Orsolya kettő és Jáhni Zsófia három pontja az első játékmegszakításig 6-1-es előnyt eredményezett. A mérkőzés középső szakaszában Jáhni és Kováts Gabriella betörései után növeltük az előnyt 8-1-re.

A folytatásban egy pontszegényebb periódus érkezett, ahol elsősorban a küzdelem dominált. Doktor Anna duplája törte meg ezt a szakaszt, így végül 10-1-es állásról vonultak a csapatok a második játékmegszakításhoz. Rendezték a soraikat a mieink, rögtön az első támadásnál jött Tóth duplája. Az utolsó három és fél percben már egyértelműen érvényesült válogatottunk fölénye. Az utolsó percben pedig a 21. pont elérésére is megnyílt az esély.

Végül a magyar csapat 20-6-os győzelmet aratott. Ez azt jelenti, hogy a Világbajnokságot válogatottunk két pontgazdag sikerrel nyitotta. A két győzelem mellett, így 41 ponttal várják a magyar lányok a pénteki folytatást a házigazda Kína és Hollandia ellen.

Eredmény

Sri Lanka – Magyarország 6-20

Hirdetés