Hirdetés
Utánpótlás

Második sikerét is megszerezte az EYOF-on a magyar válogatott

Magyarország - Szlovénia 59-52 (25-21, 17-6, 8-12, 9-13)

EYOF 2022
Besztercebánya, Szlovákia
Sanchez Gonzalez, Bullo, Visniarova (Pleic)

Magyarország: Tózer-Nemes 7, Drahos 4, Völgyi 4, Sinka-Pálinkás 10/6, Szücs 6. Csere: Subotic, Gréts 4, Halmágyi 6, Kendelényi 2, Czirkos 2, Vasi 14/3.

Szlovénia: Horvat 9/3, Sredojevic 9/9, Uranker 6, Turnsek 4, Krenk 4. Csere: Brodnik 4, Pobezin 8/3, Lazarevic, Valancic 8, Jelenc, Petrovic

Fotó: Ivan Golembiovský

Hirdetés

Az EYOF leány kosárlabda tornájának második játéknapján a magyar válogatott 59-52-re múlta felül Szlovéniát.

Pontgazdag és fordulatos negyeddel indult az összecsapás. A mérkőzés elején Vasi Hanna büntetőivel és Tózer-Nemes Boglárka találatával még a magyar csapat került lépéselőnybe. Innen azonban 10-4-re fordított a szlovén gárda. Vasi Hanna 2+1-es megoldásával vett új lendületet válogatottunk. Ez olyan jól sikerült, hogy 11-10-es magyar előnynél már szlovén időkérés miatt állt a játék. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok. Végül az első szakasz utolsó három percében 17-16 után erősítette meg vezetését a magyar együttes. Halmágyi Kitti két büntetője zárta az első szakaszt, amivel 25-21-re vezettünk. Debreceni Eszter tanítványai az első 10 percben nem hibáztak büntetőt, mind a 13 kísérlet célt ért. Mezőnyből pedig a 10-ből 6 volt pontos. Hasonlóan magas koncentráció jellemezte a második negyed kezdését is. Halmágyi Kitti és Gréts Dalma találatai 29-21-re módosították az eredményt.

A második szakasz közepét nagyon kemény, küzdős játék dominálta, mely során 29-24-nél közel három percre befagyott az eredmény. Szücs Gréta és Gréts Dalma révén válogatottunk mozdult el erről a pontról. Amikor pedig Sinka-Pálinkás Szofi triplája és Vasi Hanna duplája célt ért, 38-27-nél a 10 pontot is átlépte a differencia. A félidőt ráadásul Vasi Hanna négy pontja zárta, így 20 perc 42-27 állt az eredményjelzőn. A legeredményesebb a 11 pontos Vasi Hanna volt ekkor. Válogatottunk 20-14-re vezetett a lepattanókban. Kevesebb eladott és több szerzett labdával rendelkeztünk, mint Szlovénia. Ezekre mind lehetett építeni a folytatásban. A harmadik etap első fele ugyanabban a küzdős mederben haladt, mint a második. Közel öt percen át mindössze két szlovén büntetőt jegyezhettünk fel. Ez egyben azt is jelentette, hogy válogatottunk őrizte korábban megszerzett előnyét.

Sinka-Pálinkás Szofi törte meg a magyar kosárcsendet, majd Tózer-Nemes Boglárka értékesített büntetőket. Bár kétszer is betalált távolról Szlovénia, de 10 egység környékén látszott állandósulni a differencia. A negyed hajrájában 47-37 után Sinka-Pálinkás Szofi triplájával ismét nagyobb arányban szakadt el a magyar csapat. A játékrészt végül egy szlovén dupla zárta, de a biztos vezetés nem forgott veszélyben. A záró szakaszt egy szlovén találat vezette fel. A mieink első pontjait Sinka-Pálinkás Szofi jegyezte. Ezt követően betalált távolról ellenfelünk, erre azonban Vasi Hanna azonnal válaszolt, 55-44-nél újra kétszámjegyű volt a differencia. A mérkőzés utolsó 5-6 percét végig ez határozta meg. Tudott közelebb kerülni Szlovénia, de döntő pillanatban rendre érkezett egy magyar találat. 57-46 után 57-52-nél regisztrálhattuk a legnagyobb szlovén felzárkózást. Az utolsó másfél percben azonban nem találtak be. Völgyi Lili büntetői alakították ki a végeredményt.

A magyar válogatott 59-52-re múlta felül Szlovéniát és ezzel második sikerét ünnepelhette a tornán. A csoportkört szerdán 11 óra 30 perctől Spanyolország ellen zárják a magyar lányok. Amennyiben ma a spanyolok legyőzik Szlovákiát, már biztosan elődöntős válogatottunk.

Hirdetés