Hirdetés
Archivum

Másodszor is alulmaradtak a belgák Japánban:

:

Hirdetés

Vasárnap másodszor is összemérte az erejét a belga és a japán válogatott Tokióban. A hazaiak 84-71-es gyõzelmet arattak.

Fotó: Facebook.com/thebelgiancats/

Fotó: Facebook.com/thebelgiancats/

Az utolsó napjához érkezett a belga válogatott túrája Japánban. Zárásul ismét összemérték az erejüket a házigazda válogatottjával. Az európai együttesben ezúttal Ann Wauters és Laure Resimont volt a kimaradó. Az Adastria Mito Arénában 4500 nézõ elõtt dobták fel a labdát. Kiváló hangulatban extrán kezdtek a japánok, 10 perc után már 25-16-ra vezettek.

A japán válogatott edzõtábora április vége óta tart. Ugyanazt láthattuk, mint pénteken. Lényegesen élesebben, magasabb ritmusban játszottak, mint a belgák. A második etap közepén már 38-18-ra mentek. A félidõben pedig 44-31 állt az eredményjelzõn. A belgák viszont nem engedték el a találkozót és kifejezetten jó felfogásban, koncentráltan futottak ki a nagyszünet után.

A harmadik negyedben jó távoli dobásokkal elkaptak egy éles szakaszt az európaiak. Ekkor 47-42-re megközelítették riválisukat, ami a legszorosabb állás volt a második 20 percben. Innen a negyed végére 63-49-re újra elszakadtak a japánok és a záró szakaszban kézben tartották az irányítást. A belga csapatban Antonia Delaere 15, a PEAC korábbi légiósa Julie Vanloo 14 pontot szerzett.

Fotó: Facebook.com/thebelgiancats/

Fotó: Facebook.com/thebelgiancats/

Eredmény
Japán – Belgium 84-71 (25-16, 19-15, 19-18, 21-22)

A belga válogatott statisztika

Hirdetés