Hirdetés
Magyarország

Másodszor is győzelmet aratott az Ashdod ellen a SERCO UNI Győr

SERCO UNI Győr - Maccabi Bnot Ashdod 95-81 (29-19, 21-15, 18-20, 27-27)

Európa Kupa, 4. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Goran Sljivic, Jakub Izak, Aleksandra Radonjic (Miroslav Kuzmiak)

SERCO UNI Győr: Ellenberg 33/12, Mompremier 12, Oroszová 9/3, Dubei 2, Nagy 10/6. Csere: Dombai 16/6, Weninger 2, Bach -, Rozmán -, Török 9/3, Varga -, Williams 2.

Maccabi Bnot Ashdod: Cohan 15/6, Dayan 6, Walker 28/3, Brown 23, Jakobsone 5/3. Csere: Sahar 2, Zelivanski 2, Hagag -, Lapu -, Osigwe -, Yizchaki -.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Ez Európa Kupa 4. fordulójában a SERCO UNI Győr 95-81-es győzelmet aratott hazai pályán a Maccabi Bnot Ashdod együttese ellen.

A mérkőzést 4-0-val indította a Győr, miután a vendégek kértek időt. A pályára visszatérve rendezte sorait a Maccabi Ashdod. Előszőr Alexandra Cohen volt sikeres, majd Shatori Walker 2+1-es akciója következett, ezzel pedig át is vette a vezetést az izraeli együttes (4-5). Ezután egy ‘csendesebb’ periódus következett, ugyanis egyik félnek sem sikerült pontot szerezni. Egészen Ellenberg újabb találatáig, mely ismét a győriek oldalára billentette a mérleget. 6-5-öt mutatott tehát az eredményjelző, amikor Beatrice Mompremiert faultolták dobás közben. A Győr centere ezért kettőt dobhatott, melyek közül mindkettő sikeresnek bizonyult. A válasz azonban érkezett is azonnal az Ashdod oldaláról (8-7). Ezután, egy jó darabig fej-fej mellett haladtak csapatok. Egészen pontosan 17-11-ig, amikor is a hazai gárda növelte 6 pontra az előnyét. Lazítani azonban eztán sem tudtak Cziczás László tanítványai, hisz az Ashdod egy pillanatra sem hagyta őket meglépni. 17-13-at mutatott az eredményjelző, amikor viszont Weninger Virágot faultolták. May Dayan ütött oda, akinek a játékvezetők végül sportszerűtlen hibát ítéltek. Weninger állhatott tehát a vonalra, két dobásából pedig kettő lett találat. A negyed végére a hazaiak előnye pontosan 10 pontra növekedett – az utolsó kosarat Török Ágnes szerezte távolról.

Fotó: FIBA.Basketball

A második játékrész 29-19-ről folytatódhatott, az első találatot pedig Dombai Réka szerezte. Ezzel azonban nem állt meg a győri pontszerzés, következőnek ugyanis Peyton Williams volt sikeres. Ezután az Ashdod számára kezdődött egy sikeresebb periódus, amivel három pontot tudtak lefaragni hátrányukból. A Győr azonban továbbra is magabiztosan tartotta magát. Precíz védekezésük mellett higgadtan és okosan támadtak, amivel időkérésre kényszerítették az ellenfél csapatát (36-22). Visszatérve ismét lelassult a pontszerzés, mígnem Sabina Oroszová egy hárompontost süllyesztett az Ashdod hálójába. Ezután következett Ellenberg duplája, amivel 40-22-re változott az állás. Így tehát újból vendég időkérés szakította meg a játékot. A folytatásban a különbség átlépte a húsz pontot, miután megint csak Oroszová volt sikeres távolról (43-22). Bár a félidő végéig az izraelieknek is volt egy határozottabb periódusa, a nagyszünet mégis magabiztos győri előnnyel vehette kezdetét. Cziczás László együttese húsz perc elteltével 50-34-re vezetett a Maccabi Bnot Ashdod csapata ellen, a mezőny legeredményesebb játékosa pedig Aaryn Ellenberg volt 17 dobott ponttal.

Fotó: FIBA.Basketball

A harmadik negyed fej-fej mellett indult a csapatok számára. Összesítve, a Maccabi csupán egy ponttal tudott többet szerezni ellenfelénél, vagyis a különbség tulajdonképpen változatlan maradt. Négy perc elteltével 58-43-at regisztrálhattunk. A vendégek legnagyobb fegyvere azonban továbbra is a Walker – Brown duó volt, akiket a második félidőben sem igazán tudtak kivenni a játékból a győriek. Az ő vezényletükkel, illetve egy későbbi 5-0-ás rohammal, 12 pontra csökkent a felek közti differencia. 60-48-nál Cziczás László vezetőedző kért időt együttesének. Bár visszatérve a minimális zavarodottság még érezhető volt a hazaiakon, a kialakított magabiztos előnynek köszönhetően több lehetőségük volt hibázni Cziczás tanítványainak. A negyed végére az Ashdod azonban még így sem tudott tíz pont alá férkőzni. A Győr előnyéhez pedig további egy pont adódott, miután a játékvezetők az utolsó pillanatban Shatori Walkernak ítéltek technikait. A hibáért Ellenberg dobhatott büntetőt.

Fotó: FIBA.Basketball

A mérkőzés záró szakasza 68-54-ről kezdődött, amihez később Ellenberg triplája adódott. Ezután viszont a vendégek léptek fel határozottabban, és nyolc ponttal később már 73-62-t mutatott a kijelző. Ekkor Cziczás László időkérése következett. Az ezutáni percekben az izraeli együttes tíz pont alá férkőzött, sőt mi több, egy pillanatra biztatóbb játékképet mutattak, mint a Győr. Ezzel kezdetét vette egy olyan szakasz, ahol leginkább a hárompontosok dominálták a csapatok támadásait. 84-77-nél Walker szerzett kosarat, miután időt is kért a vendég együttes. Bő három perc volt hátra a találkozóból, az izraeliek pedig egyre közelebb kerültek az egyenlítéshez. Walker távolijával újabb három pontot tudott ledolgozni az Ashdod. A különbséget később Ellenberg találatai korrigálták. A találkozó utolsó egy perce 88-81-ről kezdődött, amikor is Dombai szerzett labdát – támadását végül sikerült ziccerrel befejezni. Ezután egy végső vendég időkérésen volt a sor, amiből visszatérve már nem sok lehetősége volt a Maccabinak. A differencia ismét tíz pont fölé nőtt, a 95-81-es eredményt pedig végül Ellenberg triplája állította be.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés