Hirdetés
Archivum

Másodszor is gyõzött a PEAC-PÉCS az Adria Ligában



:

:

Hirdetés

A PEAC-PÉCS csapata másodszor is gyõzött az Adria Ligában, Belgrádban a Vo¾dovac ellen 69-64-re nyert egy fordulatos mérkõzésen. A pécsieknél Jaeschke 18, Barbour 14 pontot szerzett, a szerbek legeredményesebbje Radovic volt 21 ponttal.

A vasárnap Újvidéken aratott gyõzelem után kedden este Belgrádban szerepelt a PEAC-PÉCS csapata, melynek helyzetét nehezítette, hogy rutinos játékosa, Czukor Tünde ujjsérülést szenvedett, így nem léphetett pályára. A találkozó pécsi szempontból nagyon rosszul kezdõdött, 12-2-re elhúzott a szerb csapat. A negyed végére felzárkózott a PEAC négy pontra, 21-17-es eredménnyel zárult az elsõ játékrész.

A második negyed közepére a pécsi együttes átvette a vezetést, míg a belgrádiakat ponterõs centerük és irányítójuk tartotta meccsben. A félidei szünetre 35-39-es pécsi vezetéssel vonulhattak a csapatok. A harmadik negyedet 8-2-es rohammal kezdte a baranyai alakulat, és akár el is dönthette volna a találkozót, de a Vo¾dovac kilenc pontos hátrányból felzárkózott egy pontra, a negyedet viszont 49-54-es vezetéssel zárta a Pécs.

A negyedik negyed elején még tartotta a kiharcolt öt pontos különbséget a PEAC, ám a házigazda távolról, majd büntetõbõl is betalált, és a pécsi idõkérés után is õk szereztek pontokat, így a vezetést is átvették 59-56-ra. Szoros végjátékban fordított a Pécs, 3 perccel a lefújás elõtt 61-62-re vezetett. A 38. percben a legjobbkor jöttek a PEAC-nak a távoli pontok, elõször Fûrész, majd Horváth talált be a vonalon kívülrõl. Az utolsó percben még egy-egy büntetõ esett mindkét oldalról, a szerbek triplakísérletei nem sikerültek, így a mérkõzést 69-64-re a PEAC-PÉCS nyerte.

A csapat harcosságát jelzi a 48-25-re megnyert lepattanóharc. A pécsi csapat így két idegenbeli mérkõzés után veretlen az Adria Ligában, szombaton pedig saját közönsége elõtt is bemutatkozik a bosnyák Sloboda (Novi Grad) együttese ellen. A mérkõzésre ingyenes lesz a belépés.

Eredmény

Vo¾dovac – PEAC-Pécs 64-69 (21-17, 14-22, 14-15, 15-15)
Legjobb dobók: Radovic 21, Katic 16/6, Vrancic 13 ill. Jaeschke 16, Barbour 14, Fûrész 12/3

Forrás: PEAC-Pécs Sajtóközlemény

Hirdetés