Hirdetés
Archivum

Másodszor is összecsapott Belgium és Görögország:

:

Hirdetés

Vasárnap este másodszor is összemérte az erejét a belga és a görög válogatott. Ezúttal a házigazda belgák 86-72-es gyõzelmet arattak.

Fotó: basketbelgium.be

Fotó: basketbelgium.be

A két csapat 68-63-as belga gyõzelmet hozó szombati találkozójához képest nem változtak az összeállítások. Belga oldalon Ann Wauters és a PEAC-Pécshez érkezõ Julie Vanloo nem lépett pályára. A párharc másik magyar érdekeltsége, a görög csapatban az UNI Gyõrhöz szerzõdõ Artemis Spanou 5 pontot jegyzett.

Csalóka a végeredményben megjelenõ nagy különbség. A két csapat 37 percen át kiélezett csatát vívott, mely során a félidõben 37-34-re vezettek a görögök. Ezt követõen a harmadik negyedet ugyan 11-0-val indították a belgák. A hazaiak azonban ezzel nem tudták leszakítani riválisukat.

A harmadik játékrész végére 59-58-nál újra átvették a vezetést a görögök. A záró szakasz nagyobb részében sem alakult ki jelentõs differencia. Végül az utolsó percekben léptek el a 21 pontos Emma Meesseman vezette belgák.

A hétvégi felkészülési meccsek krónikájához hozzátartozik, hogy a görög csapatban Evanthia Maltsi történelmet írt. Átlépte a válogatott mezében a 3000 szerzett pontot. Ez a bravúr még egyetlen görög nõi kosárlabdázónak sem sikerült. Maltsi 1999-ben mutatkozott be a nemzeti csapatban.

Hirdetés