Hirdetés
Archivum

Matematikailag is bebiztosíthatja a továbbjutást az Aluinvent-DVTK:

:

Hirdetés

Pénteken 18 óra 30 perctõl az Aluinvent DVTK a Valosun Brno gárdáját látja vendégül a nõi kosárlabda Európa Kupában. Nagy tétje van az összecsapásnak, hiszen egy gyõzelemmel a DVTK matematikailag is biztosíthatja helyét a sorozat rájátszásában.

A két csapat elsõ találkozóján 77-73-as DVTK-siker született. Ezt a találkozót élõképes közvetítésben lehetett itthon is követni és a csehekben egy nagyon kellemetlen stílusú riválist ismertünk meg. Nem spóroltak a kemény megmozdulásokkal, egyértelmûen cél volt a részükrõl, hogy tördeljék a játékot, ne legyen ritmusa a meccsnek. Ez természetesen nem bírálat, hiszen a DVTK egy magasabban rangsorolt rivális, több variációs lehetõséggel és ezt igyekezett ellensúlyozni a Valosun Brno.

A cseheknél továbbra is arra a három kulcsemberre érdemes figyelni, akiket a szezon felvezetõjében is kiemeltünk. A Gyõrbõl ismert Edita Sujova és a korábbi években a brnói Euroliga csapatot erõsítõ Veronika Vlkova egyaránt 16-16 pontot átlagol. Az egykoron Miskolcon is szereplõ Lenita Sanford pedig 13 pontos és 8.7 lepattanós átlaggal szerepel a csapatukban. A kinti mérkõzésen a szoros eredményhez hozzájárult a DVTK 18 eladott labdája, de azt hozzá kell tenni, hogy a szezon jóval korábbi szakaszában jártunk.

A DVTK az egész Európa Kupa mezõnyben a harmadik legkevesebb pontot kapja, átlagban mindössze 61-et. Amennyiben sikerül a csehektõl az elõbb kiemelt három légióst megfogni és nem tudják a pontátlagaikat hozni, jó esélyei lesznek a DVTK-nak. Amikor az Európa Kupa statisztikáit figyeljük, még egy érdekes adatot láthatunk. A Valosun Brno a teljes mezõnyben a második legtöbb labdát szerzi. Meccsenként 11-et jegyeznek ebbõl, ami elsõsorban a cseh stílusból következik.

A DVTK a válogatott szünet után hétfõn játszott bajnokit, melyen a ZTE ellen a negyedik negyedben sikerült bebiztosítani a gyõzelmet. Nagy szükség volt erre a meccsre, hogy újra formába lendüljön a keret. Óriási lehetõség elõtt áll a DVTK, hiszen reális esély van arra, hogy az idei Európa Kupa csoportkört kifejezetten jó mutatóval zárja és magas rangsorolással kerüljön a rájátszásba. Ezen cél eléréséhez az ilyen szintû riválisokat le kell tudni gyõzni és a miskolci keretben ehhez minden tudás adott is.

Felvezetõ videók:

 

A DVTK sajtótájékoztatója

Czank Tímea a DigiSporton

Hirdetés