Hirdetés
Archivum

Matiné mérkõzésen fogadja a New York Liberty a Los Angeles Sparks-ot:

:

Hirdetés

Kedden délután magyar idõ szerint is rendkívül kedvezõ idõpontban láthatunk WNBA mérkõzést. Matiné találkozón, ami helyi idõ szerint délelõtt 11 órai, itthoni 17 órás kezdést jelent, fogadja a New York Liberty Westchester-ben a County Centerben a Los Angeles Sparks gárdáját.

Fotó: Los Angeles Sparks

Túlzás lenne a keddi matiné mérkõzés kapcsán rangadóról beszélni, hiszen a két gárda igencsak eltérõ célokért küzdhet ebben az évadban. A Los Angeles Sparks munkáját ugyan rengeteg hiányzó hátráltatja, de ennek a csapatnak ilyen körülmények között is versenyben kellene lennie a bajnoki címért. A New York Liberty-tõl viszont jelent állapotban a rájátszás, sõt az utolsó hely elkerülése is már bravúr lenne.

Kezdetben a felvezetés során egy kicsit foglalkozzunk a Sparks együttesével, ahol a Connecticut Sun ellen extra gyõzelem óta is zajlott az élet. Candace Parker, Alana Beard és Maria Vadeeva hiányában 10 bevethetõ játékos alá esett a versenyzõ keretük összeállítása, így a WNBA szabályai értelmében “injury hardship exception” keretében még egy játékost szerzõdtethettek. Végül Ashley Walker-re esett a választás, aki korábban már jó benyomást tett a stábra. A Sparks négymeccses idegenbeli kör elõtt áll, melynek keretében a Connecticut Sun, a Minnesota Lynx és végül a Phoenix Mercury otthonában lépnek pályára. A négybõl minél több gyõzelem a cél, hogy ne kerüljenek kezdeti lépéshátrányba a riválisokkal szemben. Mindenképpen kell erre az idõszakra tehát az erõsítés. Ráadásul Riquna Williams bírósági ügyérõl tavasszal mi is írtunk, neki június 6-án meghallgatása lesz.

A Sparks a pénteki sikere alkalmával kiváló benyomást tett. Az Ogwumike-testvérpár, Chelsea Gray, Sydney Wiese és Alexis Jones kezdett akkor. A kezdeti hibák után Jones helyére Tierra Ruffin-Pratt került és vele nagyon jól nézett ki a csapat. Az “x-faktor” Sydney Wiese lett azonban, aki hasznos védõmunkával segítette a csapatot. Ki gondolta volna, hogy ilyen hamar lesz 30 perc feletti meccse. Chiney Ogwumike Las Vegasban komoly csalódást okozott. Volt csapata ellen viszont megmutatta, hogy mire képes. Nneka Ogwumike és Chelsea Gray szokásosan klasszis teljesítménye mellé kiváló ütemben jöttek a villanásai. Ez már az a Sparks, amit vártunk. Mindössze 10 eladott labdájuk volt, rávilágítva, hogy a csapatjátékuk egyre jobban formálódik. Sokan bírálták Derek Fisher-t, de erre az estére kiválóan felkészítette csapatát.

A New York Liberty ezzel szemben idén is csalódást kelt. Úgy kaptak ki 92-77-re az Indiana Fever otthonában, hogy mindössze 34.7%-al dobtak mezõnybõl. Eladtak 16 labdát, amibõl kaptak 23 pontot. Nem tudtak indítani és bár nyerték a lepattanócsatát, ezzel a kisebb fölénnyel nem sokra mentek. Kifejezetten rosszul néz ki ez a csapat, rossz látni a helyenként kedvetlen, ötlettelen játékot és azt, hogy nem látszódik még halvány fény sem az alagút végén. Hiába Tina Charles 15 vagy Kia Nurse 14 pontja, ahogy Asia Durr vagy éppen a Gyõrbõl ismert Reshanda Gray egy-egy villanása, ha nincs mögötte játékrendszer, akkor nem tudnak mûködni eredményesen. Márpedig nincs mögötte, ami komolyan felveti Katie Smith edzõnõ felelõsségét. Tekintve, hogy Amanda Zahui és Bria Hartley jön az Eb-re, ami miatt meg kell bontani a keretet, nem sok jót ígér a folytatás. A tavalyi szezonnal együtt már 15 meccses vereség-sorozatban vannak, ami sokáig tarthat még.

Fotó: New York Liberty

Fotó: New York Liberty

Hirdetés