Hirdetés
Archivum

Maya Moore kihagyja a 2019-es WNBA évadot:

:

Hirdetés

Hivatalossá vált, amire az elmúlt hetek történései alapján lehetett következtetni: Maya Moore kihagyja a 2019-es WNBA évadot.

Fotó: Players’ Tribune

Fotó: Players’ Tribune

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, a Minnesota Lynx Maya Moore-t már a WNBA 2019-es átigazolási idõszakának elsõ napján „core player” státuszba helyezve magához láncolta. A játékos ugyanakkor már aznap a képviselõin keresztül jelezte a klub és a közvélemény felé, hogy nem döntött a nyári terveirõl. Ekkor már lehetett tudni, hogy valami készül. Sokáig tartotta magát az a pletyka, hogy a világklasszis játékos gyermeket vár. Ez nem igaz, de az valóban megállja a helyét, hogy magánéleti okok miatt nem lép pályára idén Moore.

A Players’ Tribune felületein jelent meg Maya Moore cikke, melyben hivatalossá tette döntését. A Minnesota Lynx sztárja idén a családjára szeretne koncentrálni. A Lynx azonnal közleményt adott ki, melyben Cheryl Reeve vezetõedzõ és GM minden támogatásáról biztosította Moore-t. Összességében teljesen érthetõ a játékos döntése. Moore az elmúlt éveket megszakítás nélkül három porondon helytállva játszotta végig. Tavaly visszaestek a számai, sokszor érezhetõen fáradtan és fásultan játszott. Nyáron lesz 30 éves, így ez egy ideális pillanat arra, hogy fizikálisan, mentálisan is feltöltõdjön és újult erõvel folytathassa idõvel a karrierjét.

Azzal a bejelentéssel együtt, hogy Moore kihagyja a 2019-es évadot, az is nyilvánosságot látott, hogy eközben többéves szerzõdést írt alá a Minnesota Lynx alakulatával. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy pihenõje után korábbi sikerei helyszínére fog visszatérni. Sõt, jó eséllyel pályafutása hátralévõ részét is a Lynx-nél tölti majd.

Hirdetés
Hirdetés