Hirdetés
Archivum

Maya Moore lett az elsõ kiválasztott:

:

Hirdetés

A várakozásoknak megfelelõen alakult a WNBA 2011-es Draftja. Az elsõ három helyen Maya Moore, Elizabeth Cambage és Courtney Vandersloot kelt el.

Magyar idõ szerint kedden hajnalban rendezték a WNBA 2011-es draftját, mely az elsõ körben egyáltalán nem hozott meglepetéseket. Az elsõ helyen a Minnesota Lynx a nõi kosárlabdázás elkövetkezendõ 10-15 évének várhatóan legmeghatározóbb alakját, Maya Moore-t választotta ki. Második helyen a Tulsa Shock az ausztrálok feltörekvõ sztárját a 203cm magas Elizabeth Cambage-t vitte el, míg a harmadik kiválasztott Courtney Vandersloot lett, akit majd a Chicago Sky színeiben láthatunk.

„Nagyszerû érzés, hogy az elsõ helyen választottak ki. Fantasztikus hangulat övezte az egész eseményt és jó volt látni, hogy azok a játékosok, akikkel együtt nõttünk fel, akikkel évrõl évre éles csatákat vívtunk, szintén elkeltek. Büszkeséggel tölt el, hogy megannyi minõségi kosárlabdázót láthattunk itt a drafton. Nagyszerû nap volt és nagyon várom már, hogy kezdõdjön nyár és kezdõdjön a bajnoki szezon.” – hangzottak az elsõként kiválasztott Moore szavai.

Maya Moore-t a Minnesota Lynx vitte el, akik a várva várt ikon mellett negyedikként megszerezték Amber Harris-t is, a Xavier egyetem 196cm magas klasszisát . „Ezen két játékos megszerzésénél nem tudom elképzelni, hogy alakulhattak-e volna jobban a dolgok számunkra.” – mondta Cheryl Reeve a Minnesota edzõje. A Lynx együttesét az utóbbi években Seimone Augustus és Lindsay Whalen vezette, a két ifjú titánnal kiegészülve nem túlzás azt állítani, hogy a tavalyinál sokkal nagyobb célokért küzdhetnek.

A papírformának megfelelõen második helyen a Tulsa Shock vitte el az ausztrálok 203cm magas tinisztárját, Elizabeth Cambage-t. Az ifjú center tehát Tulsába került, aminek pikáns ízt ad rutintalan nyilatkozata, melyben inkább vágyairól, semmint a realitásokról beszélt. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy az elõttünk álló idõszakban az Egyesült Államokban megtanítják majd a médiával is bánni Cambage-t.

A legkevesebb szó itt az oldalon és egész európai nõi kosaras médiában Courtney Vandersloot-ról esett, aki a Gonzaga egyetem csapatát az Elite Eight-be vezette, azaz regionális döntõt játszott. A 173cm magas Vandersloot az NCAA Tournament során az idei szezonban 30.7 pontot és 10.3 lepattanót átlagolt.

Az idei draftot érdemes megjegyezni, mert könnyen lehet, hogy ezt a napot évekig emlegetni fogjuk. Elsõsorban Maya Moore és Liz Cambage személyében olyan játékosokkal gazdagodott a profi nõi kosárlabdázás, akik ha beváltják a hozzájuk fûzött reményeket, akkor egy új szintre emelhetik a szakágat. Moore esetében különösen nem túlzás azt állítani, hogy Diana Taurasi feltûnése óta ilyen nagy hatású nõi kosárlabdázó nem lépett a profik közé.


Az idei draft elsõ körének kiválasztottjai:

1 Minnesota Lynx – Maya Moore | Connecticut
2 Tulsa Shock – Elizabeth Cambage | Ausztrália
3 Chicago Sky – Courtney Vandersloot | Gonzaga
4 Minnesota Lynx – Amber Harris | Xavier
5 Los Angeles Sparks – Jantel Lavender | Ohio St.
6 San Antonio Silver Stars – Danielle Robinson | Oklahoma
7 Tulsa Shock – Kayla Pedersen | Stanford
8 Atlanta Dream – Ta’Shia Phillips (a Washington Mystics gárdájának adták el) | Xavier
9 Indiana Fever – Jeanette Pohlen | Stanford
1 0New York Liberty – Alex Montgomery | Georgia Tech
11 Washington Mystics – Victoria Dunlap | Kentucky
12 Seattle Storm – Jasmine Thomas | Duke

A draft teljes játékoslistája elérhetõ ITT

Hirdetés