Hirdetés
Archivum

Maya Moore megérkezett Valenciába:

:

Hirdetés

December 31-én megérkezett Valenciába Maya Moore. A 2011-es WNBA draft elsõ helyén kiválasztott klasszis pályafutása elsõ európai szezonjára készül.

Fotó: www.roscasaresbasket.com

Fotó: www.roscasaresbasket.com

Ha valakit, akkor Maya Moore-t biztosan nem kell bemutatni az olvasóinknak. A tengerentúlon az egyetemi bajnokságban a UConn színeiben minden létezõ címet begyûjtõ játékos 2011-ben már sztárként érkezett a profik közé, ahol szintén folytatta a remeklését. Moore az elsõ WNBA szezonjában a Minnesota Lynx alakulatával bajnoki címet szerzett.

Az amerikai játékos megérkezése után elmondta, hogy Európában is hasonló sikerekre törekszik. „Az a célom, hogy a Valenciával is trófeákat nyerjek. Az Egyesült Államokból is követtem a csapat szereplését és már alig vártam, hogy csatlakozzak a társaimhoz. A tudásom legjavát szeretném nyújtani az itt eltöltött idõ alatt.” – fogalmazott Moore.
 

Maya Moore 3036 ponttal a UConn történetének legeredményesebb kosárlabdázója, három alkalommal hódította el a Wade Trophy-t és kétszer kapta meg a Wooden, illetve a Naismith trófeákat. Moore az elsõ nõi játékos, akinek szerzõdése van az Air Jordan-nel.

Hirdetés