Hirdetés
Archivum

Mazzante az elsõ osztályban tartotta a csapatát:

:

Hirdetés

Szerda este lezárult a kiesés elkerüléséért folytatott un. play-out kör az Olasz Bajnokságban. Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharcban a GMA Pozzuoli a sorsdöntõ harmadik mérkõzésen 13 ponttal verte a Job Gate Napoli együttesét. Ezzel a nápolyiak búcsúztak az elsõ osztálytól.

Ennél izgalmasabban nem is alakulhattak volna a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelmek az olasz bajnokságban. Négy csapat, a Lucca, a Napoli, a Parma és a GMA Pozzuoli mérkõzött azért, hogy elkerüljék a kiesést. A play-out végén ugyanis egy gárdának búcsúznia kellett.

Az elsõ körben a Lucca az egyik fél második gyõzelméig tartó párharcban 2-1 arányban verte a Napolit, míg a Parma 2-0 arányban ütötte ki a Pozzuoli-t. Így a két gyõztes gárda már biztosította helyét a legjobbak között jövõre is, míg a Napoli és a Pozzuoli szintén az egyik fél második gyõzelméig tartó párharcban mérte össze erejét, abban a tudatban, hogy a vesztes a másodosztályba kényszerül.

A Job Gate Napoli – GMA Pozzuoli csatában az elsõ két összecsapáson mindkét gárda hozta hazai mérkõzését, így sorsdöntõ harmadik találkozóra került sor. A harmadik összecsapást a Pozzuoli csarnokában rendezték. Már az elsõ negyedben bekezdtek a hazaiak és 18-3-ra léptek el 10 perc alatt. A szünetben már 17 pontos differenciát jegyezhettünk fel és bár a nápolyiaknak a harmadik etapban volt egy fellángolásuk, fordítani már nem tudtak. A mérkõzést 69-56-ra nyerte a GMA Pozzuoli és ezzel a Job Gate Napoli búcsúzott az elsõ osztálytól. A találkozó hõse Kelly Mazzante volt, aki 31 perc alatt 25 pontot szerzett és leszedett 8 lepattanót.

Hirdetés