Hirdetés
Archivum

Mazzante egyre jobban belelendül:

:

Hirdetés

Januárban közepén visszatért a pályára Kelly Mazzante. Az amerikai-olasz játékos még a 2010-es Magyar Kupa döntõjében szenvedett súlyos térdsérülést, mely után 9 hónapos kihagyás várt rá. Mazzante január 15-én az Olasz Bajnokság sereghajtójához, a GMA Pozzuoli alakulatához írt alá.

Mazzante súlyos térdsérülése után a teljes WNBA szezont kénytelen volt kihagyni, majd õsszel és télen lemaradt az európai évad érdemi részérõl is. Ezt követõen a WNBA bajnoki címet és EuroLiga gyõzelmet is magáénak tudható játékos az Olasz Bajnokság utolsó helyén álló GMA Pozzuoli együtteséhez szegõdött el.

A Nápoly melletti kisváros csapata teljesen utolsó az olasz pontvadászatban, 16 mérkõzésükbõl kettõt nyertek meg és már három gyõzelemnyi távolságra vannak az elsõ osztályban maradást jelentõ helyektõl. Az új, ezen a szinten sztárnak számító légiósuk érkezésétõl kimondva azt várják a helyiek, hogy sikerül megragadniuk az elitben.
 

Mazzante négy mérkõzésen lépett eddig pályára és vele máris sikerült megduplázni az addigi gyõzelmeik számát, mivel a szebb napokat látott Como elleni találkozót 71-64-re behúzta a Pozzuoli, megszerezve szezonbeli második sikerüket. A 28 éves játékos a négy találkozóján átlagban 30 percet töltött a pályán, 10,8 pontot szerzett és leszedett 4,8 lepattanót. Az olasz-amerikai kettõs állampolgárságú bedobó egyre javuló formát mutat, az utolsó lejátszott mérkõzésén már 18 pontot szerzett, az más kérdés, hogy csapata 104-67-re kikapott az Erg Priolótól.

forrás: facebook.com

Mazzante a hosszú kihagyása alatt sem tétlenkedett. Megalapította alapítványát, a Kelly Mazzante Foundation-t, melynek rendszeresen adománygyûjtõ esteket rendezett. Az alapítvány nem egy ügy mellett áll, hanem adományokat gyûjtenek, melyeket a Nothing is Impossible Foundation használ fel nemes célra.

Hirdetés