Hirdetés
Archivum

McCoughtry gyõzelemre vezette a Sopront:

:

Hirdetés

Küzdelmes mérkõzésen, gyenge kezdés után biztos gyõzelmet aratott a Sopron a Gdynia ellen. A lengyelek nagy iramban kezdték a találkozót, de az elsõ percekben kiharcolt elõnyüket nem tudták megõrizni. A harmadik negyedben végleg átvette a kezdeményezést a Sopron és a negyedik szakasz elején el is döntötte az összecsapást. Székely Norbert együttese ezzel a sikerrel hatalmas lépést tett a továbbjutás felé.

Gyakorlatilag a továbbjutásért lépett pályára a Sopron szerdán este a Gdynia ellen. Hogy a nagy lehetõség, vagy a fáradság miatt, azt nem tudni, de rosszul kezdett Székely Norbert együttese. Mieloszynska és Wright pontjai után már 2 – 8-ra vezettek a vendégek. Szerencsére gyorsan magára talált a magyar csapat, jött a két amerikai légiós, McCoughtry és Holt, 13-12-nél pedig már soproni elõnyt jegyezhettünk fel. A negyed végjátékában fej-fej mellett haladtak az együttesek. Az utolsó percben McCoughtry és Kaczmarska kakaskodása borzolta a kedélyeket, mely után 19-22-es vendég vezetéssel mentek pihenni a hölgyek.

A második szakaszra váltaniuk kellett a hazaiaknak, mert a siralmas szezonkezdet után feltámadóban lévõ lengyelek perceken keresztül õrizték minimális vezetésüket. Végül közel 4 perc játék után 25-25-nél sikerült utolérni Dariusz Raczynski hölgykoszorúját. Ezt követõen percekig ide-oda billegett a mérleg nyelve, majd 35-35 után a negyed utolsó 2 percében úgy tûnt, hogy sikerül elhúzni. Végül nagy különbséggel nem tudott ellépni a Sopron, de a szünetben 41-37-nél már Székely Norbert tanítványai jártak elõrébb.

A harmadik negyedben igazi pontzuhatagot láthatott a soproni publikum. Végig hullámzott a játék, jellemzõen elléptek 6-8 ponttal McCoughtry-ék, majd egy-egy triplával ismét felzárkóztak a lengyelek. 66 – 58-nál, másfél perccel a harmadik szakasz vége elõtt 10 pontosra növelhette volna elõnyét a hazai alakulat, de ez nem sikerült. Az utolsó percben jött ismét Wright és Mieloszynska, az elõny pedig 66-63-ra csökkent.

A negyedik negyedre két erõsen fáradt hölgykoszorú szaladt ki a pályára. Szerencsére a vendég oldalon maradt kevesebb muníció a záró szakaszra. Ezúttal is gyorsan elhúzott 9 ponttal a Sopron, de 72-63 után most nem tudtak felzárkózni a két busznyi szurkoló által bíztatott lengyelek. Amikor 5 perccel a lefújás elõtt Tamane büntetõje után sikerült a lélektani 10 ponttal ellépni, gyakorlatilag el is dõlt a találkozó sorsa. A hajrában a Gdyniából Wright még erõlködött, de a különbség érdemben már nem változott. Megérdemelt, 88-76-os gyõzelmet aratott a Sopron, amely így fél lábbal már a rájátszásban tudhatja magát.

A találkozón a 32 pontos McCoughtry és a 20 pontos Tamane emelkedett ki, de a kezdõk ezúttal sem kaptak segítséget a kispadról, így pedig nagyon vékony jégen táncolnak Székely Norbert tanítványai.

Eredmény

MKB Euroleasing Sopron–Lotos Gdynia 88–76 (19–22, 22–15, 25–26, 22–13)

Hirdetés