Hirdetés
Magyarország

Meccslázban a női válogatott:

:

Hirdetés

Egyre nagyobb a várakozás a magyar női kosárlabda válogatottnál a szombati Európa-bajnoki selejtezőt illetően. Ahogyan közeledik a mérkőzés, úgy nő a meccsláz is a játékosokban, s persze a szakmai stáb tagjaiban is.

– Egy szavunk nem lehet, kiválóan dolgoznak a lányok – mondta a Hunbasketnek Székely Norbert szövetségi kapitány. – Az Amszterdamba kiutazó keretben mindenki rendben van, nem csupán egészségileg, mentálisan is.

A finomhangolás éppen ma kezdődik, ugyanis kora este Hollandia Szlovákia ellen megvívja második csoportmeccsét. Annak tapasztalataival gazdagodhat a magyar csapat is.

– Természetesen megnézzük a mérkőzést, a járványveszély miatt a helyszínen csak ketten, a többiek a televízión keresztül. Azt gondolom, a ma esténk igazán hosszú lesz, edzőkollégáimmal, Kovács Andreával, Iványi Dalmával és Cziczás Lászlóval minden apró részletet összeállítunk a lányoknak, hogy pénteken a gyakorlatban is felkészülhessünk.

A kapitány egyébként szoros összecsapást vár a ma esti Hollandia-Szlovákia csoportmeccsen.

– A szlovák kosárlabda mindig is nagyon fizikális volt, nagy kérdés, hogy mennyire fog ízleni a házigazdának ez a stílus. A csoport kiegyenlített, ezt már tapasztalhattuk, így a lehető legjobban szeretnénk hasznosítani a ma látottakat szombat este.