Hirdetés
3x3

Medgyessy Dóra a FIBA kiemeltjei között:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Ahogy az a beharangozónkban is olvasható, megkezdte a felkészülést a pénteken kezdődő párizsi 3×3-as Európa-bajnokságra a magyar válogatott. A csapat Bach Boglárka, Medgyessy Dóra, Papp Dia és Theodoreán Alexandra összeállításban szerepel majd a francia fővárosban, akik munkáját a TFSE-MTK játékosai Király Andrea és Németh Alma is segítik.

Európa legjobb női 3×3-as játékosai szeptember 10-től 12-ig a Trocadero téren fogják összemérni erejüket, így ez az EB a sportág történetének egyik leglátványosabb eseményének ígérkezik.  A FIBA 12 női játékost is kiválasztott a csapatok közül, akikre különös figyelmet kell majd fordítani a torna során, akik közé a magyar csapatból Medgyessy Dóra biztosított magának helyet.

A Fiba.basketball honlapján a következőket olvashatjuk a Miskolc klasszisáról:

Akárhányszor a pályára lép ez a 173 cm magas ‘dinamit’, a kosárlabda gyerekjátéknak tűnik a nézőknek. Nem véletlenül kapta a “Mágus” nevet, hiszen Ő az, akinek támadásai alatt a védők és a labda egyaránt sírva fakad. Bár 2021 nem alakult a legjobban a magyar együttes számára, hiszen másodpercekkel maradtak le a tokiói Olimpiáról, biztosak lehetünk abban, hogy újult erővel, bosszúra szomjazva fognak visszatérni Párizsba. Medgyessy 2016-ban már kaphatott egy kis ízelítőt, hogy milyen is 3×3-as Európa-bajnoknak lenni, és ekkor az MVP címet is megszerezte, így idén se lehet más a cél, mint pódium legfelső foka.

– a listára került még Laure Resimont (Belgium), Migna Touré (Franciaország), Sonja Greinacher (Németország), Kamile Nacickaite (Litvánia), Natalie van den Adel (Hollandia), Anca Sipos (Románia), Yulia Kozik (Oroszország), Sandra Ygueravide (Spanyolország), Nataliia Tsiubyk (Ukrajna), Temi Fagbenle (Nagy-Britannia) és Alyssa Baron (Izrael).

Hirdetés