Hirdetés
Archivum

Medgyessy Dóra lett az andorrai Eb-selejtezõ legeredményesebbje:

:

Hirdetés

Vasárnap a kora esti órákban lezárult Andorrában a bukaresti 3×3-as Európa-bajnokság selejtezõtornája. A nõknél négy hely talált gazdára, ahogy arról már beszámoltunk, a magyar válogatott sikerrel vívta meg a görögök elleni sorsdöntõ csatát.

Fotó: Instagram.com/whun3x3/

Fotó: Instagram.com/whun3x3/

Az utolsó mérkõzést követõen az egyéni elismeréseket is kiosztották. A nõi torna MVP-je a spanyolok klasszisa Paula Palomares lett. A nõi torna legeredményesebb játékosának pedig Medgyessy Dóra bizonyult, aki négy mérkõzésen 29 pontot szerzett.

Az elsõ torna végén érdemes egy kicsit összegezni, hogy hol tart a szeptember 14. és 16. között megrendezésre kerülõ Európa-bajnokság selejtezõ-sorozata. Andorrából Magyarország mellett Olaszország, Szerbia és Spanyolország kvalifikálta magát. A jövõ hétvégén még két selejtezõt rendeznek. A franciaországi Poitiers városában szintén négy hely talál gazdára, míg a romániai Konstancán megrendezett tornáról a házigazda mellett a három legjobb jut ki az Eb-re.

A franciaországi erõpróbán Csehország, Franciaország, Ukrajna, Németország, Lengyelország, Fehéroroszország, Törökország, Írország és Svédország küzd a nõi mezõnyben a kvalifikációért, míg a romániai helyszínen Oroszország, Hollandia, Románia, Svájc, Szlovákia, Fehéroroszország, Ausztria, Izrael és Litvánia válogatottja méri össze az erejét.

Hirdetés