Hirdetés
Archivum

Medgyessy Dóra rendelkezik a legtöbb gólpasszal az EK-csoportkör felénél:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön a nõi kosárlabda Európa Kupa csoportköre a negyedik fordulóval folytatódik. Ez azt jelenti, hogy az alapszakasz a félidõben jár. A csoportok állását és a magyar csapatok kilátásait már korábban összefoglaltuk, most érdemes egy statisztikai kitekintõt is tenni. Különösen annak fényében, hogy Medgyessy Dóra révén remek egyéni teljesítményt emelhetünk ki.

Az egyéni statisztikák rangsorait figyelve elmondható, hogy Medgyessy Dóra rendelkezik a legtöbb gólpasszal az alapszakasz felénél. A három meccsen 34-et osztott ki, ami 11.3-as átlagnak felel meg. Ezzel az Aluinvent DVTK irányítója toronymagasan kiemelkedik a mezõnybõl. Mögötte Julie McBride (Artego Bydgoszcz) a második 23 assziszttal, ami 7.7-es átlagot jelent. A top10-et nézve ebben a mutatóban Frida Eldebrink, az Atomerõmû KSC Szekszárd irányítója is megtalálható 5.7 átlagot adó 17 gólpasszal.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A fontos mutatókat összesítõ teljesítmény-indexet nézve 35-ös átlag értékkel Stephanie Mavunga (Krasznojarszk) áll az élen, õt 33.7-es értékkel az ausztrál válogatott, világbajnoki ezüstérmes‎ Samantha Whitcomb (BLMA)‎ és 26.3-as átlaggal Ana Pocek (Beroe) követi.‎ A pontátlagokat tekintve a 27.3-as átlagával Samantha Whitcomb (BLMA)‎ dominál, mögötte 26.3-as mutatóval Kelsey Mitchell (Besiktas)‎ és 24.7-tel Ana Pocek (Beroe) következik. A magyar csapatok játékosai közül a pontátlagot figyelve Chanel Mokango (DVTK)‎ rendelkezik a legmagasabbal, a három csoportmeccs után 19.3-nál tart.

Még maradva a szerzett pontok statisztikai lapjainál. Érdekesebb adat, hogy a duplákat a legjobb százalékkal Krivacevic Tijana dobta eddig. A Besiktasnál légióskodó centerünk 77.8%-al értékesítette ezen lehetõségeket. A lepattanók terén a Krasznojarszk klasszis légiósa Stephanie Mavunga 15-ös átlaggal kiemelkedik a mezõnybõl. Õt 13-as átlaggal Kristina Higgins (Sepsiszentgyörgy) és 12.3-as mutatóval Viktoryia Hasper (Tsomiki Minszk) követi.‎ A top10-ben a magyar csapatok játékosai közül megtaláljuk Erica McCall-t. Az Atomerõmû KSC Szekszárd centere kereken 11-es átlagnál tart, a nyolcadik legjobb mutatóval bír. A szerzett labdák terén Chloe Wells, a Nymburk légiósa áll 5.3-as átlaggal. A lélektani meccsenkénti ötös határt mellette egyedül még a Galatasaray sztárja Moriah Jefferson érte el.

Térjünk át a csapatstatisztikákra, melyek magyar szempontból szintén igen kedvezõek. A teljesítmény-indexet nézve a törökök élcsapata a Cukurova Basketbol dominál 118-as átlaggal. Ugyanakkor a DVTK extra õszi formáját kiválóan mutatja, hogy a negyedik legmagasabb ilyen értékkel rendelkezik a mezõnyben. A 100.7-es átlag érték szintén kiemelkedõ. A szerzett pontok tekintetében a Lattes Montpellier és a Cukorova kettõse uralja a rangsort. Mindkét gárda 88.3-as átlagot tudhat magáénak. A harmadik azonban mögöttük a DVTK 83-as átlaggal. Cziczás László együttese ezt ráadásul 49.2%-os mutatóval érte el, ami a negyedik legmagasabb a mezõnyben. A triplákat pedig a DVTK dobta eddig a legjobb százalékkal a teljes mezõnyt nézve, szám szerint 48.5%-kal.

A lepattanók terén az Energa Torun vezeti a ranglistát 54.7-es átlaggal. Az Atomerõmû KSC Szekszárd az ötödik legtöbb lepattanót gyûjtötte. Egészen pontosan 128-at a három meccsen, ami 42.7-es átlagot jelent. A gólpasszokat tekintve a Cukurova Basketbol vezet kereken 30-as átlaggal. Õket az Artego Bydgoszcz követi, míg az elõkelõ harmadik helyen a DVTK áll 23.7-es értékkel. A top10-ben található az Atomerõmû KSC Szekszárd is 19.3-as átlaggal. A szerzett labdák terén pedig a Galatasaray az elsõ 13.3-as átlaggal. A DVTK és a Szekszárd egyaránt 28 szerzett labdánál tart három meccs után. A 9.3-as átlag a két magyar élcsapatot a top15-be helyezi.

Hirdetés